Siirry sisältöön
Uutiset

Eloisan Jouluapuri ohjaa ja neuvoo vähävaraisia perheitä joulupaineiden keskellä

Julkaistu: 31.10.2023, klo 15:15

Joulun aikaan useat eri tahot tarjoavat apuaan vähävaraisille perheille. Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan Jouluapuri kokoaa yhteen toimijat, joista vähävarainen asiakas voi hakea apua joulun järjestämiseen. Eloisan Jouluapuri antaa neuvoja ja opastusta pilottina Savonlinnan alueella marraskuun ajan. Jos palvelu koetaan tarpeelliseksi, se laajennetaan myöhemmin koko Etelä-Savoon.

Marita istuu ja puhuu puhelimeen tonttulakki päässä.
Sosiaaliohjaaja Marita Hänninen

Joulun aikaan erilaisia avustavia tahoja on runsaasti ja asiakasta voi hämmentää, mistä hänen kannattaisi lähteä apua hakemaan. Eloisan Jouluapurista asiakas saa ohjausta ja neuvoa erilaisten jouluavustusten hakemisesta kootusti. Numeroon voi soittaa kuka tahansa, jolle joulun järjestäminen lapsille on haasteellista tiukan taloudellisen tilanteen takia. Jouluapuri on tarkoitettu kaikenlaisille perhemuodoille, ei pelkästään ydinperheille.

– Esimerkiksi eroperheissä etävanhempi voi tarvita apua jouluun tai joissain perheissä isovanhemmat voivat olla hyvinkin suuressa roolissa lasten arjessa, kertoo Eloisan perhesosiaalityön sosiaaliohjaaja Marita Hänninen.

Jouluapurissa jaetaan tietoa esimerkiksi joulupuukeräyksestä, ruoka-apukasseista ynnä muista avustusmahdollisuuksista.

Vahvaa yhteistyötä järjestöjen kanssa

Jouluapuri kokoaa yhteen erilaiset järjestöt ja kolmannen sektorin toimijat, joista vähävarainen asiakas voi hakea apua joulun järjestämiseen. Jouluapuriin saavat siis soittaa mielellään myös yhteisöt, jotka haluavat tehdä arvokasta lahjoitustyötä joulun aikaan.

– Jouluapuri on hyvä ja toimiva esimerkki Eloisan ja järjestöjen välisestä yhteistyöstä, näin tukea ja apua saadaan kohdentumaan paremmin juuri heille, jotka sitä eniten tarvitsevat, sanoo Eloisan johtava sosiaalityöntekijä Karri Poutanen.

Jouluapuri toimii tänä vuonna pilottina Savonlinnan alueella. Poutasen mukaan Jouluapuria suunnitellaan laajennettavaksi tulevina vuosina koko Eloisan alueelle, mikäli asiakkaat kokevat palvelun omakseen.

Jouluapuri 1-30.11.23
puh. 044 417 4123

Jouluapuri vastaa puheluihin virka-aikana. Voit ottaa yhteyttä myös viestillä, ja soitamme sinulle takaisin.

Lisätietoja:

Marita Hänninen
sosiaaliohjaaja
p. 044 417 4123
marita.hanninen@etelasavonha.fi

Karri Poutanen
johtava sosiaalityöntekijä
p. 040 565 8396
karri.poutanen@etelasavonha.fi