Siirry sisältöön
Uutiset

Eloisa luopuu valtakunnallisen Omaolo-palvelun käytöstä 1.1.2024 alkaen

Julkaistu: 13.11.2023, klo 11:38

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa luopuu säästösyistä valtakunnallisesta sosiaali- ja terveydenhuollon verkkopalvelusta Omaolosta 1.1.2024. Alueen asukkaat voivat tämän jälkeenkin käyttää edelleen valtakunnallista Omaolo-palvelua, mutta sieltä saatuja tuloksia ei pysty enää lähettämään suoraan Eloisan ammattilaisille. Palvelua korvaamaan on tulossa uusi digitaalinen palvelualusta, joka on parhaillaan kilpailutuksessa.

Omaolo on valtakunnallinen sosiaali- ja terveydenhuollon verkkopalvelu, joka tukee kansalaisten oma- ja itsehoitoa. Omaolo-palvelusta löytyy muun muassa erilaisia oirearvioita, palveluarvioita, terveystarkastusta sekä valmennuksia.

Eloisan nykyinen sopimus Omaolo-palvelusta päättyy vuoden loppuun, eikä sitä sen jälkeen enää uusita. Alueen asukkaat voivat jatkossakin käyttää Omaolo-palvelua, mutta Eloisan luopuessa palvelun käytöstä 1.1.2024, Omaolossa tehtyjen oirearvioiden tuloksia ei pysty enää lähettämään suoraan Eloisan ammattilaisille. Palvelua korvaamaan on tulossa uusi digitaalinen alusta. Nämä toimet tuovat Eloisalle jatkossa huomattavia kustannussäästöjä.

-Emme näe Omaolo-palvelulle enää tarvetta. Tällä hetkellä meillä on kilpailutuksessa uusi digitaalinen alusta, jolla korvaamme näitä palveluja tulevaisuudessa. Digitaalisen palvelualustan tavoitteena on sujuvoittaa asiakkaiden ja potilaiden asiointia sosiaali- ja terveyspalveluissa tarjoamalla monikanavaisia ja asiakaslähtöisiä digitaalisia palveluja, digijohtaja Jukka Mielonen sanoo.

Uusi digitaalinen palvelualusta on suunniteltu otettavaksi käyttöön vaiheittain vuoden 2024 aikana.