Siirry sisältöön
Uutiset

Pelastajat ja ensihoitajat järjestävät hyväntekeväisyysjuoksun 24. marraskuuta Savonlinnassa

Julkaistu: 20.11.2023, klo 15:25

Eloisan pelastajat ja ensihoitajat järjestävät hyväntekeväisyysjuoksutempauksen perjantaina 24. marraskuuta klo 16–17 Kyrönniemen urheilukentällä Savonlinnassa. Tempauksella kerätään rahaa Syöpäsäätiölle. Tule kannustamaan juoksijoita ja osallistu syövän torjunnan tukemiseen.

Juoksutempauksessa pelastajat suorittavat Cooper-testin täydessä savusukellusvarustuksessa. Ensihoitajat juoksevat testin joko joukkueena nukkea paareilla kantaen tai yksin ensihoitoreppu selässä. Itse juoksu starttaa klo 16.30.

Syöpään sairastuu Suomessa vuosittain noin 30 000 ihmistä. Palomiehillä on lähes kolminkertainen riski sairastua eturauhassyöpään muihin suomalaismiehiin verrattuna. 

”Pelastajat altistuvat tulipalojen sammutustehtävissään syöpävaarallisille aineille, vaikka käytössä onkin hyvät suojavarusteet. Haluamme tempauksellamme paitsi kerätä varoja syövän vastaiselle työlle, myös muistuttaa työturvallisuuden edistämisen tärkeydestä pelastajan työssä”, ylipalomies Alan O’Leary sanoo. 

Kansainvälinen syöväntutkimusjärjestö IARC (International Agency for Research on Cancer) on arvioinut palomiesten työn virallisesti syöpävaaralliseksi. 

Palomiehet kuuluivat aiemmin ”mahdollisesti syöpävaarallinen” -luokkaan, mutta viime vuonna ammattiryhmä nostettiin korkeimman syöpävaaran luokkaan. Lisätietoa tästä löytyy esimerkiksi Pelastustiedon artikkelista.

Suomalaisin lahjoitusvaroin toimiva Syöpäsäätiö tukee syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään sekä rahoittaa syöpätutkimusta. O’Leary toivoo yleisöä paikalle seuraamaan juoksutempausta ja tukemaan Syöpäsäätiön työtä.

”Pienelläkin summalla voi osallistua. Tuen määrä kasvaa, jos lahjoituksia saadaan mahdollisimman monelta”, toteaa O’Leary.

Lahjoituksen Syöpäsäätiölle voi tehdä tämän linkin kautta tai lukemalla alla olevan QR-koodin:

QR-koodi Syöpäsäätiön keräyssivulle: https://kerays.syopasaatio.fi/team/espl-hyvantekevaisyys-cooper

Juoksutempaus järjestetään Savonlinnassa Kyrönniemen urheilukentällä perjantaina 24. marraskuuta klo 16–17 (startti klo 16.30). 

Seuraavana päivänä 25.11. vietetään Päivä paloasemalla -tapahtumaa useilla Etelä-Savon paloasemilla. Lisätietoa Päivä paloasemalla -tapahtumasta Etelä-Savon pelastuslaitoksen nettiuutisessa.

Tervetuloa!