Siirry sisältöön
Uutiset

Eloisan syöpäsairaanhoitaja Laura Räisänen on Mikkelin kiitetyin syöpätyön tekijä

Julkaistu: 15.12.2023, klo 14:22

Kuvassa Eloisan sairaanhoitaja Laura Räisäselle ojennetaan Saimaan Syöpäyhdistyksen palkinto.
Laura Räisäselle ojennettiin palkinto perjantaina 15.12. Mikkelin keskussairaalan hoitokeskuksessa. Palkinnon ojensi Saimaan Syöpäyhdistyksen toiminnanjohtaja Niina Turunen (vas.). Kuvassa keskellä Laura Räisänen ja oikealla Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja Liisa Kautto. Kuva: Saimaan Syöpäyhdistys

SAIMAAN SYÖPÄYHDISTYKSEN TIEDOTE 15.12.2023

Syöpäsairaanhoitaja Laura Räisänen Mikkelin kiitetyin syöpätyön tekijä

Äänestäjien mukaan syöpäsairaanhoitaja Laura Räisänen on asiantunteva ja empaattinen hoitaja, joka tekee työtään syöpäpotilaiden parissa täydellä sydämellä ja aina potilaan parasta ajatellen.

Potilaat saivat ehdottaa palkittavaksi syöpälääkäriä tai -hoitajaa Mikkelin keskussairaalasta Saimaan Syöpäyhdistyksen 70-vuotisjuhlavuoden äänestyksessä. Useimmissa ehdotuksissa toivottiin Räisäselle huomionosoitusta ansiokkaasta työstä syöpäpotilaiden hyväksi. 

”Potilaat arvostavat Lauraa siitä, että hän hoitaa asiat nopeasti ja vaikka hänellä olisi kiire, se ei välity kohtaamisissa. Vakavan sairauden kohdanneelle potilaalle syöpäsairaanhoitajan tärkeä ominaisuus, rauhoittelun taito, näkyi myös perusteluissa.”, kertoo Saimaan Syöpäyhdistyksen toiminnanjohtaja Niina Turunen.

”Kyllähän se tuntui valtavan hyvältä, kun sain tiedon, ihan itku tuli. Aina sitä yrittää tehdä parhaansa potilaiden eteen. Mutta eihän se yksin onnistuisi, vaan siihen tarvitaan koko tiimi.”, kertoo Räisänen. 

”Hyvinvointialueen syöpähoitoyksiköt ovat yhdistyksellemme ensiarvoisen tärkeitä yhteistyötahoja. Yhteistyömme vaikuttaa paljon siihen, kuinka potilaat ja heidän läheisensä saavat tietoa tuesta, jota sairastumisen aikana voi yhdistykseltämme saada. Äänestyksessä oli hieno huomata, kuinka potilaat ja läheiset arvostavat syöpälääkäreiden ja -hoitajien työtä ja he antoivatkin paljon hyvää palautetta monille syöpätyötä tekeville.”, Turunen kertoo.

Saimaan Syöpäyhdistys järjesti äänestyksen somekanavissaan marraskuussa. Toimialueensa kolmesta keskussairaalasta: Etelä-Karjalasta, Mikkelistä ja Savonlinnasta, jokaisesta palkitaan yksi lääkäri tai hoitaja. Yhdistys palkitsee Etelä-Savon hyvinvointialueen voittajat, Räisäsen ja Savonlinnan keskussairaalan onkologi Esa Männistön, yhteistyökumppaninsa Järvisydämen hemmottelulomalahjakortilla. Männistö palkitaan maanantaina 18.12.

Saimaan Syöpäyhdistys on vuonna 1953 perustettu kansanterveys- ja potilasjärjestö, jonka tarkoituksena on ehkäistä syöpään sairastumista sekä tarjota tukea sairastuneille ja heidän läheisilleen kaikissa sairauden vaiheissa.

Lisätietoja:

Niina Turunen, toiminnanjohtaja, Saimaan Syöpäyhdistys ry 040 767 4049, niina.turunen@sasy.fi

www.saimaansyopayhdistys.fi

Kuvassa: Räisäselle ojennettiin palkinto perjantaina 15.12. Mikkelin keskussairaalan hoitokeskuksessa. Palkinnon ojensi Saimaan Syöpäyhdistyksen toiminnanjohtaja Niina Turunen (vas.). Kuvassa keskellä Laura Räisänen ja oikealla Saimaan Syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja Liisa Kautto.