Siirry sisältöön
sulje tiedote
Etelä-Savossa on voimassa maastopalovaroitus

Avotulen tekeminen on kielletty. Tulen leviämisvaara on suuri maaston kuivuuden vuoksi.

Uutiset

Onkologi Esa Männistö Savonlinnan kiitetyin syöpätyön tekijä

Julkaistu: 18.12.2023, klo 12:37

Onkologi Esa Männistölle ojennetaan Saimaan Syöpäyhdistyksen palkinto Savonlinnan keskussairaalassa.
Saimaan Syöpäyhdistyksen Savonlinnan neuvontahoitaja, terveydenhoitaja Janna Puurunen (vas.), onkologi Esa Männistö ja Saimaan Syöpäyhdistyksen toiminnanjohtaja Niina Turunen Savonlinnan keskussairaalan kansalaistorilla palkitsemistilaisuudessa. Kuva: Ulla Karhu

SAIMAAN SYÖPÄYHDISTYKSEN TIEDOTE 18.12.2023

Äänestäjien mukaan Männistö on inhimillinen ja ystävällinen lääkäri, joka ottaa huomioon potilaan toiveet. Hän tekee työtä vahvalla ammattitaidolla. Kohtaamiset lääkärin kanssa ovat potilaille tärkeitä – Männistöllä on taito kohdata potilaat rauhallisesti ja ilman kiireen tuntua.  

Potilaat saivat ehdottaa palkittavaksi syöpälääkäriä tai -hoitajaa Savonlinnan keskussairaalasta Saimaan Syöpäyhdistyksen 70-vuotisjuhlavuoden äänestyksessä. Useimmissa ehdotuksissa toivottiin Männistölle huomionosoitusta ansiokkaasta työstä syöpäpotilaiden hyväksi. 

”Potilaat arvostavat onkologi Männistöä siitä, että hän kertoo asiat ymmärrettävästi ja kannustaen. Vakavan sairauden kohdanneelle potilaalle Männistön taito luoda luottamusta pelottavassa tilanteessa, nousi myös ehdotuksissa esille.”, kertoo Saimaan Syöpäyhdistyksen toiminnanjohtaja Niina Turunen.

Männistö palkittiin tänään ja hän oli silmin nähden otettu kiitoksista.

”Palautteen saaminen omasta työstä on tärkeää ja tämä tuli täytenä yllätyksenä näin joulunalla. Kyllä se hyvältä tuntuu. Täytyy sanoa, että tässä kiitoksessa varmasti näkyy se minun pitkä historiani Savonlinnassa. Potilaat arvostavat sitä, että ovat saaneet käydä pitkään samalla lääkärillä ja arvostavat sitä.”, kertoo Männistö kiitoksen saatuaan.

Turunen arvostaa hyvää yhteistyötä hyvinvointialueiden ja yhdistyksen välillä. ”On tärkeää, että voimme molemmat tahot tuoda oman osaamisemme potilaiden hyväksi: hyvinvointialue hoitaa sairauden ja yhdistykseltä voi saada psykososiaalista tukea ja vertaistukea. Näin saamme tuettua sairastunutta kohti hyvää elämää syövästä huolimatta.”

”Kaikissa juhlavuotemme kiitetyissä syöpätyön tekijöissä yhteistä oli se, että potilaat arvostavat hyvää kohtaamista ja vuorovaikutustaitoja. Heillä oli näiden asiantuntijoiden kanssa turvallinen olo ja tuntuu, että asiat hoituvat sujuvasti.  Ehdotuksia tehtiin monista muistakin hyvinvointialueen työntekijöistä, mutta aina joku vie sen pisimmän korren.”, Turunen kertoo.

Saimaan Syöpäyhdistys järjesti äänestyksen somekanavissaan marraskuussa. Toimialueensa kolmesta keskussairaalasta: Etelä-Karjalasta, Mikkelistä ja Savonlinnasta, jokaisesta palkittiin yksi lääkäri tai hoitaja. Yhdistys palkitsi Etelä-Savon hyvinvointialueen voittajat, Männistön ja syöpäsairaanhoitaja Laura Räisäsen, kahden vuorokauden kahden hengen hemmottelulomalla yhteistyökumppaninsa Järvisydämen kanssa.

Saimaan Syöpäyhdistys on vuonna 1953 perustettu kansanterveys- ja potilasjärjestö, jonka tarkoituksena on ehkäistä syöpään sairastumista sekä tarjota tukea sairastuneille ja heidän läheisilleen kaikissa sairauden vaiheissa.

Lisätietoja:  

Niina Turunen, toiminnanjohtaja, Saimaan Syöpäyhdistys ry 040 767 4049, niina.turunen@sasy.fi

www.saimaansyopayhdistys.fi