Siirry sisältöön
Uutiset

Hammaslääkäripäivystys keskitetään lauantaisin ja arkipyhinä Mikkeliin tai Savonlinnaan – sunnuntaisin vain Mikkeliin

Julkaistu: 19.12.2023, klo 16:10

kuvituskuva ovesta jossa teksti hammaslääkäripäivystys

Suun terveydenhuollon palveluita keskitetään Etelä-Savon hyvinvointialueella vuoden 2024 alusta alkaen. Keskittämistoimet nojaavat syyskuussa hyväksyttyyn palvelutuotantosuunnitelmaan. Sen mukaisesti hammaslääkäripäivystystä keskitetään Mikkelin ja Savonlinnan hammashoitoloiden kesken potilasmäärät huomioiden.

1.1.2024 alkaen lauantaiden ja arkipyhien hammaslääkäripäivystystä jaetaan Etelä-Savossa Mikkelin ja Savonlinnan kesken. Lisäksi sunnuntaisin päivystys on aina vain Mikkelissä. Arkisin maanantaista perjantaihin hammaslääkäripäivystys palvelee molemmissa kaupungeissa, kuten tähänkin asti.

– Päivystysvuorojen jaossa huomioitiin saatavilla oleva henkilökunta ja alueiden väestömäärä. Mikkelin alueen viikonloppu- ja arkipyhäpäivystyksiin osallistuvat myös Pieksämäen hammaslääkärit ja -hoitajat. Pieksämäellä ei edelleenkään ole viikonlopun ja arkipyhien päivystyspalveluita, suun terveydenhuollon tulosaluepäällikkö Virpi Laine toteaa.

Hammaslääkäripäivystysten jaossa Mikkeliin jäävät parittomien viikkojen lauantait. Savonlinnaan puolestaan parillisten viikkojen lauantait. Arkipyhien osalta jako on tapauskohtaista.

Hammaslääkäripäivystykseen hakeudutaan aina ensin puhelinasioinnin kautta. Tällöin tulee myös huomioida, että soittaa sen hammashoitolan puhelimeen, jossa päivystys kulloinkin on.

– Hammasvaivoja saatetaan kuulostella joskus useitakin päiviä. Suun terveydenhuoltoon kannattaa kuitenkin ottaa yhteyttä ongelman ilmaantuessa ja mieluummin arkipäivänä. Hoitoonpääsy on näin nopeampaa ja hoitotuloksetkin parempia, Laine muistuttaa.

Hammaslääkäripäivystys vain Mikkelissä

 • Parittomien viikkojen lauantait: 6.1., 20.1., 3.2., 17.2. jne.
 • Kaikki sunnuntait
 • 1.1. (ma) Uudenvuodenpäivä
 • 1.4. (ma) Toinen pääsiäispäivä
 • 1.5. (ke) Vappupäivä
 • 6.12. (pe) Suomen itsenäisyyspäivä
 • 25.12. (ke) Joulupäivä
 • 26.12. (to) Tapaninpäivä eli toinen joulupäivä

Hammaslääkäripäivystys vain Savonlinnassa

 • Parillisten viikkojen lauantait: 13.1., 27.1., 10.2., 24.2. jne.
 • 29.3. (pe) Pitkäperjantai
 • 9.5. (to) Helatorstai
 • 24.12. (ti) Jouluaatto