Siirry sisältöön
Uutiset

Eloisan henkilökohtaisen avun ohjaus- ja neuvontapalvelut yhdistyvät

Julkaistu: 28.12.2023, klo 13:02

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan henkilökohtaisen avun ohjaus- ja neuvontapalvelut Mikkelissä, sekä avustajakeskus Savonlinnassa yhdistyvät 2.1.2024 Henkilökohtaisen avun keskukseksi. Vuoden alusta Eloisan Henkilökohtaisen avun keskus palvelee yhdestä puhelinnumerosta suurinta osaa Eloisan alueen asiakkaista.

Muutos koskee vammaispalvelun asiakkaita, joille on myönnetty henkilökohtaista apua työnantajamallin mukaisesti. Henkilökohtaisen avun keskuksesta asiakas saa ohjausta ja neuvontaa työnantajana toimimiseen, työsuhdeasioihin, sekä avustajan rekrytointiin.

– Ohjaus- ja neuvontapalvelujen yhdistyminen takaa sen, että asiakkaita palvellaan samalla tavalla koko Eloisan alueella, kertoo henkilökohtaisen avun palveluesimies Hanne Hynninen.

Myös Pieksämäki ja Rantasalmi siirtyvät Eloisan omiin henkilökohtaisen avun ohjaus- ja neuvontapalveluihin. Tähän saakka sekä Rantasalmen, että Pieksämäen henkilökohtaisen avun ohjaus- neuvontapalvelut on ostettu ostopalveluna avustajapalveluja välittävältä Spesiolta. Rantasalmi siirtyy kokonaisudessaan Eloisan palveluihin heti vuoden alusta. Pieksämäen asiakkaista osa käyttää jo Eloisan omia henkilökohtaisen avun palveluja, loput pieksämäkeläisistä asiakkaista siirtyvät Eloisan palveluihin 1.4.2024 alkaen.

Palvelua puhelimitse ja sähköpostilla

Henkilökohtaisen avun keskus palvelee 2.1.2024 alkaen yhdessä numerossa 015 411 4135 arkisin klo 9-12 välisenä aikana. Asiakas voi olla yhteydessä Henkilökohtaisen avun keskukseen myös sähköpostilla, osoitteeseen neuvonta.hka@etelasavonha.fi. Muutoksen myötä vanhat puhelinnumerot sekä sähköpostiosoitteet poistuvat käytöstä.

Henkilökohtaisen avun keskuksessa on mahdollista tavata myös kasvokkain. Tapaamiseen on kuitenkin aina sovittava aika puhelimitse tai sähköpostilla.

Muutoksia myös henkilökohtaisen avun palkanlaskentapalveluissa

Henkilökohtaisen avun palkanlaskenta hoidetaan 2.1.2024 alkaen Mikkelin ja Savonlinnan yksiköistä. Muutos koskee myös kaikkia Rantasalmen ja osaa Pieksämäen asiakkaista. Aiemmin Spesion kautta hoituneet henkilökohtaisen avun palkanlaskentapalvelut siirtyvät osaksi Eloisan omaa toimintaa.

Sekä rantasalmelaiset, että pieksämäkeläiset saavat jatkossa henkilökohtaisen avun palkanlaskentapalvelut Savonlinnan yksiköstä. Osalle pieksämäkeläisistä Spesio tuottaa palkanlaskentapalvelut 31.3.2024 saakka ja tämän jälkeen he siirtyvät Eloisan oman palvelun käyttäjiksi.

Lisätietoja:

Hanne Hynninen, henkilökohtaisen avun palveluesimies
puh. 044 417 4140
hanne.hynninen@etelasavonha.fi

Greta Jauhijärvi, palvelupäällikkö
puh. 050 570 5039
greta.jauhijarvi@etelasavonha.fi

Henkilökohtaisen avun keskus

Puhelinneuvonta avoinna arkisin 9-12
Puhelinnumero: 015 411 4135
Sähköposti: neuvonta.hka@etelasavonha.fi

Henkilökohtaisen avun palkanlaskentapalvelut

Mikkelin yksikkö
Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa ja Puumala
Puhelin: 040 678 3010 tai 040 129 4664
Sähköposti: mikkeli.palkat.hka@etelasavonha.fi
Postiosoite: Etelä-Savon hyvinvointialue/ Vammaispalvelut, Henkilökohtainen apu palkat Mikkeli/ Omatori, Porrassalmenkatu 21, 50100 Mikkeli

Lomakkeet voi palauttaa myös Omatorin infoon tai postilaatikoihin, jotka sijaitsevat Omatorin ala-aulassa ja Ikioman parkkipaikalla.

Savonlinnan yksikkö
Enonkoski, Pieksämäki, Rantasalmi ja Savonlinna
Puhelin: 044 417 3897 tai 044 417 4117
Sähköposti: savonlinna.palkat.hka@etelasavonha.fi
Postiosoite: Etelä-Savon hyvinvointialue/ Vammaispalvelut, Henkilökohtainen apu palkat Savonlinna/ F-rakennus, Keskussairaalantie 6, 57120 Savonlinna

Lomakkeet voi palauttaa myös vammaispalvelun postilaatikkoon (sairaalan pääoven vieressä).