Siirry sisältöön
Uutiset

Eloisan yhteisöllisen asumispalvelun yksikön Kuunsillan rakennustyöt alkavat Juvalla – vaikutuksia lähialueen toimintoihin

Julkaistu: 29.12.2023, klo 11:45

Kuvassa arkkitehdin näkemys uudesta rakennuksesta.

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan uuden Juvalle tulevan yhteisöllisen asumispalvelun yksikön Kuunsillan maa- ja perustusurakka alkoi lokakuussa 2023 ja on saatu valmiiksi joulukuussa. Seuraavaksi alkavat rakennustyöt, joiden on määrä valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä. Rakennustöillä on joitakin vaikutuksia lähialueen toimintoihin.

Etelä-Savon hyvinvointialue on kilpailuttanut Juvan Kuunsillan KVR-urakan rakennustyöt. Eloisa päätti hankkia KVR-urakan juvalaiselta Rakennusliike Avikainen Oy:ltä, joka jätti urakkakilpailun edullisimman tarjouksen. KVR-urakassa urakoitsija vastaa sekä urakan talotekniikkasuunnittelusta että toteutuksesta.

Rakennuksen KVR-urakan suunnittelu on alkanut joulukuussa ja rakentaminen pyritään aloittamaan vuoden 2024 alusta. Rakennustyöt ajoittuvat 2.1.-31.12.2024 väliselle ajalle. Urakoitsija tekee ensin suoja-aidat urakka-alueen rajaamiseksi. Tämän jälkeen alkavat rakennustyöt.

Rakennustöiden vaikutus lähialueen toimintoihin 

  • Raskasliikennettä maa-ainesten poiskuljetuksissa urakka-alueelta.
  • Paikoituspaikat vähentyvät.
  • Kulku Juvakodille tapahtuu pääoven kautta.
  • Aitausten sisäpuolella eivät saa ulkopuoliset liikkua.

Uusi yhteisöllisen asumisen yksikkö Kuunsilta on tavoitteena saada asukaskäyttöön 1.1.2025.