Siirry sisältöön
Uutiset

Etelä-Savon sähköinen perhekeskus laajenee nuorten palvelu Omahelpperiin

Julkaistu: 15.1.2024, klo 09:54

Etelä-Savossa viime kesäkuussa käyttöön otettu sähköinen perhekeskus laajenee nuorten palveluihin. Nuorille suunnatulla Omahelpperi.fi -sivustolla on koottuna luotettavaa tietoa ja tukea nuoren elämän eri tilanteisiin. Omahelpperi myös kokoaa yhteen nuorille suunnatut Etelä-Savon alueen palvelut.

Omahelpperistä nuori löytää tietoa esimerkiksi mielen ja kehon hyvinvointiin liittyen tai elämän kriisitilanteisiin.

– Omahelpperi on varhaisen tuen ja matalan kynnyksen palvelu. Omahelpperin tarkoituksena on tavoittaa apua tarvitsevat nuoret, tukea heitä ennaltaehkäisevästi ja pitää heidät avun piirissä, toteaa Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan asiantuntija Janita Jääskeläinen.

Omahelpperistä löytyvät lisäksi myös Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan nuorille suunnatut palvelut, sekä esimerkiksi auttavien chattien ja puhelimien yhteystiedot.

Eloisa koordinoi sähköisen perhekeskuksen toimintaa

Sähköisestä perhekeskus-kokonaisuudesta otettiin Etelä-Savossa käyttöön Omaperhe-portaali kesäkuussa 2023. Sähköisen perhekeskuksen toimintaa koordinoidaan Eloisasta. Sähköinen perhekeskus on saanut Etelä-Savossa myönteisen vastaanoton.

Etelä-Savo oli ensimmäisten joukossa ottamassa käyttöön sähköistä perhekeskusta. Nyt jo 12 hyvinvointialuetta on liittynyt tai tehnyt päätöksen sähköiseen perhekeskukseen liittymisestä vuoden 2024 aikana.

– Sähköisen perhekeskuksen laajentuminen luo mahdollisuuden myös kansalliselle yhteistyölle jatkossa yhtenäisen tiedon ja yhdenvertaisen palvelun kokonaisuuden luomiseksi, kertoo Eloisan sosiaali- ja integraatiojohtaja Marika Huupponen.

Sähköinen perhekeskus tukee Etelä-Savon perhekeskustoimintaa, jota toteutetaan yhdessä kunta-, seurakunta- ja järjestötoimijoiden kanssa. Perhekeskustoiminta rakentuu niin fyysisistä kohtaamispaikoista, kuin sähköisistä palveluistakin. Perhekeskustoiminnan tavoite on tukea lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia ja hyvää arkea ja olla asiakkaille helposti saavutettava. Omahelpperi täydentää Etelä-Savon perhepalveluiden valikoimaa tuomalla alueen palvelut helposti löydettäviksi myös nuorille.

Sähköinen perhekeskus on DigiFinlandin tuottama valtakunnallinen palvelu. Sähköisen perhekeskuksen käyttöönottoa Etelä-Savossa tehdään Suomen kestävän kasvun ohjelman (RRP) avulla.

Lisätietoja:

Janita Jääskeläinen, asiantuntija
p. 044 417 3114
janita.jaaskelainen@etelasavonha.fi

Marika Huupponen, sosiaali- ja integraatiojohtaja
p. 040 359 7659
marika.huupponen@etelasavonha.fi