Siirry sisältöön
sulje tiedote
Terveyspalveluissamme viivettä

Tietojärjestelmissämme oli vikaa tiistaina 18.6. Vika on korjattu. Palveluissamme voi silti esiintyä viivettä vielä ruuhkan purkamisen vuoksi. Pahoittelemme mahdollisia viiveitä.

Uutiset

Satu Tiainen on valittu Itäisen syöpäkeskuksen johtajaksi

Julkaistu: 15.1.2024, klo 09:40

Syöpätautien erikoislääkäri, LT Satu Tiainen on valittu Itäisen syöpäkeskuksen (FICAN East) johtajaksi Timo Nykoppin siirryttyä Kansallisen syöpäkeskuksen koordinoivaan yksikköön.

Syöpätautien erikoislääkärinä Satu Tiaisella on vankka kokemus syöpäpotilaiden hoidosta. Hän on työskennellyt erikoislääkärinä KYSin syöpätautien poliklinikalla ja konsultoivana syöpälääkärinä Mikkelin keskussairaalassa ja Iisalmen sairaalassa. Lisäksi hän on toiminut KYS syövänhoitokeskuksessa kliinisenä asiantuntijalääkärinä. Tiainen on valmistunut lääkäriksi vuonna 2008, syöpätautien erikoislääkäriksi vuonna 2015 ja väitellyt lääketieteen tohtoriksi vuonna 2022. Tutkimustyössä Tiaisen mielenkiinnon kohteena ovat erityisesti syöpäimmunologiaan liittyvät mekanismit.

Itäisen syöpäkeskuksen johtajana Tiainen aloitti vuoden 2024 alusta alkaen. Itäinen syöpäkeskus on yksi viidestä alueellisesta syöpäkeskuksesta, jotka yhdessä koordinoivan yksikön kanssa muodostavat Kansallisen syöpäkeskuksen (FICAN).

”Toiminnan keskeisiä tavoitteita ovat syövän hoidon laadun ja vaikuttavuuden parantaminen, yhdenvertaisten palvelujen turvaaminen sekä syöpätutkimuksen vahvistaminen ja integroiminen entistä tiiviimmin osaksi potilaiden hoitoa. Näiden laaja-alaisten tavoitteiden saavuttamisessa keskeistä on tiivis, monialainen yhteistyö niin alueellisesti kuin kansallisestikin ja lähden innolla tätä työtä toteuttamaan” kertoo Tiainen.

Satu Tiainen aloitti Itäisen syöpäkeskuksen uutena johtajana tammikuun 2024 alussa.
Satu Tiainen, Itäisen syöpäkeskuksen johtaja