Siirry sisältöön
Uutiset

Nuoret lääkärit antoivat viisi tähteä Eloisalle kouluttautumispaikkana

Julkaistu: 25.1.2024, klo 12:23

Kuvassa vasemmalta erikoistuvien vastaava lääkäri Teemu Partio, terveyspalvelujen toimialajohtaja Kimmo Kuosmanen, hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälä sekä teho- ja valvontaosaston ylilääkäri Maarit Hult.

Nuorten lääkärien yhdistys palkitsee vuosittaisen koulutuspaikkakyselynsä perusteella koulutusmyönteisiä terveydenhoitoyksikköjä. Lääkärit kouluttautuvat erikoislääkäreiksi käytännön työn parissa eri terveydenhuollon aloilla kokeneiden ammattilaisten ohjauksessa. Koulutuspaikkakyselyssä he pääsevät arvioimaan muun muassa yksiköiden työilmapiiriä, opetusmyönteisyyttä, johtamista sekä senioritukea.

Eloisa on saanut vuoden 2023 koulutuspaikkakyselyssä kouluttautujilta täydet viisi tähteä kolmessa yksikössä; kirurgian erikoisalapalveluissa, Mikkelin kirurgian yksikössä sekä Mikkelin keskussairaalassa. Näissä yksiköissä erikoistuneiden 33 lääkärin NPS-suositteluindeksit olivat täydet 100.

Kirurgiaan erikoistuvien lääkäreiden koulutukseen on Eloisassa panostettu jo pitkään. Erikoistuvilla on strukturoitu kierto eri erikoisaloilla. Runkovaiheen ja peruskirurgian taitojen opetusta sekä harjoittelumahdollisuuksia tarjotaan runsaasti.

– Meillä erikoistuvien työpanosta arvostetaan, he eivät ole pelkkiä päivystyksen pyörittäjiä tai epikriisin tekijöitä. Mahdollistamme myös ulkopuolisiin koulutuksiin osallistumisen. Erikoistuvien kesken on ollut hyvä pöhinä ja meillä koulutettuja erikoislääkäreitä on sijoittunut omiin sairaaloihimme ja muuallekin hyvin, Mikkelin keskussairaalan kirurgian ylilääkäri Niilo Hendolin kehaisee.

Hyvällä koulutuspaikkamaineella on vaikuttavuutta myös lääkärikunnan rekrytoinnissa. Valtakunnallisesti viiden tähden tunnustukseen NLY:n koulutuspaikkakyselyssä ylsi 30 muutakin terveydenhuollon yksikköä. Kunniakirjat luovutettiin Eloisalle Helsingissä Lääkäripäivien yhteydessä torstaina 25. tammikuuta.

– Olen erittäin ylpeä, että yksiköissämme panostetaan lääkäreiden kouluttautumiseen näin hyvin tuloksin, terveyspalvelujen toimialajohtaja Kimmo Kuosmanen kiittää.