Siirry sisältöön
Uutiset

Marjo Numminen sote-keskuspalveluiden palvelualuejohtajaksi

Julkaistu: 26.1.2024, klo 12:43

Marjo Numminen. Kuva: Etelä-Karjalan hyvinvointialue.

Etelä-Savon hyvinvointialueen sote-keskuspalveluiden palvelualuejohtajaksi on valittu Marjo Numminen. Hän siirtyy Eloisan terveyspalveluihin Etelä-Karjalan hyvinvointialueen johtajaylilääkärin virasta keväällä, myöhemmin sovittavana ajankohtana.

Sote-keskuspalveluiden palvelualuejohtajan avointa virkaa on hoitanut Anna-Sofia Simula. Palvelualuejohtajan virka oli avoimessa haussa 20. joulukuuta alkaen. Hakemuksia otettiin vastaan viisi. Neljä hakijaa haastateltiin. 

– Marjo vahvistaa terveyspalveluitamme laaja-alaisella osaamisella ja kokemuksella, tervetuloa eloisaan tiimiin, toivottaa terveyspalveluiden toimialajohtaja Kimmo Kuosmanen.

Nummisella on pitkä kokemus perusterveydenhuollosta niin julkiselta kuin yksityiseltäkin puolelta. Etelä-Karjalassa hän on toiminut myös keskussairaalan johtajana.

– Olen innokkaana palaamassa Etelä-Savoon. 15 vuotta sitten lähdin Mikkelistä kaupungin terveydenhuollon ylilääkärin virasta. Yksityissektori tuli myös tutuksi työskenneltyäni Attendon terveyspalveluissa reilut kymmenen vuotta, Numminen kertoo.

Eloisan erityispiirteet Numminen näkee mielenkiintoisena uutena haasteena.

– Laaja alue, kolme kaupunkia ja paljon sote-keskuksia ja -asemia. Kaikkialla pitää silti palveluja saada ja nämä tekevät Eloisasta hyvin mielenkiintoisen työpaikan. Rahoituksen kanssa tietysti kaikilla hyvinvointialueilla on haasteita, mutta en pelkää niitä, Numminen sanoo.

Viran täyttäminen ei lisää johtajien määrää. Terveyspalvelujen toimialalla johtajien määrä on kokonaisuudessaan vähentynyt yhteistoimintaneuvotteluissa.