Siirry sisältöön
sulje tiedote
Etelä-Savossa on voimassa maastopalovaroitus

Avotulen tekeminen on kielletty. Tulen leviämisvaara on suuri maaston kuivuuden vuoksi.

Uutiset

Eloisassa kokeillaan uutta mallia, jossa oman työn kehittämiseen varataan yksi työpäivä viikossa

Julkaistu: 12.2.2024, klo 07:55

Etelä-Savon hyvinvointialueella luodaan uudenlaisia työnkuvia, joissa kehittämistyöskentely sisällytetään osaksi perustyötä. Tarkoituksena on luoda Eloisaan jatkuvan kehittämisen kulttuuria, jossa työntekijät voivat paremmin vaikuttaa oman työnsä ja työyksikkönsä kehitykseen.

Uutta toimintatapaa testataan kehittämistyöryhmässä, joka toimii Eloisan avosairaanhoidon ja digitaalisten terveyspalvelujen yksiköissä.

Eloisan ammattilaiset Satu Vuorio ja Lotta Nokelainen istuvat tuoleilla, katsovat toisiaan ja nauravat. Kuva on otettu Savonlinnan sote-keskuksen käytävällä. Taustalla näkyy seinälle tehty taideteos kahdesta piirretystä miehestä, jotka sahaavat puita.
Eloisalaiset Satu Vuorio ja Lotta Nokelainen ovat osa kehittämistyöryhmää.
  • Kartoitamme tällä hetkellä yksiköiden kehitystarpeita yhdessä ammattilaisten kanssa. Tarkoituksena on tarttua suoraan toiminnasta heränneisiin tarpeisiin, jotta voimme helpottaa päivittäistyötä kentällä. Nyt kehitystarpeita on herännyt muun muassa uusien työntekijöiden perehdytyksessä ja pitkäaikaissairaiden hoitopoluissa, kertoo kehittämistyöryhmän jäsen Satu Vuorio.

Työryhmän jäsenille varataan 1-2 päivää viikossa työaikaa kehittämiseen tehtävästä riippuen. Työskentelyä rahoitetaan Kestävän kasvun Eloisa -hankkeesta, joka tukee uuden toimintamallin rakentamista pitkäaikaissairaiden palvelujen kehittämisessä ja palvelujen digitalisoimisessa.

  • On hienoa, että saamme varattua erillistä työaikaa kehittämiselle. Vaihtelu perustyöhön on tervetullutta ja antaa uutta puhtia, kun työn kehittymiseen saa ja ehtii oikeasti itse vaikuttaa, kommentoi toinen työryhmän jäsen Lotta Nokelainen.

Kehittämistyöryhmä on aloittanut toimintansa vuoden 2024 alussa. Työryhmä toimii sellaisenaan vuoden loppuun saakka, jolloin arvioidaan toimintamallin toimivuus ja laajentaminen osaksi Eloisan perustoimintaa myös muille palvelualueille.

Euroopan unionin rahoittama NextGeneration EU logo