Siirry sisältöön
Uutiset

Hoito- ja diabetestarvikkeiden jakelu muuttuu Pieksämäen alueella

Julkaistu: 20.2.2024, klo 15:36

Palse-verkkopalvelun ja Postin logot Etelä-Savon karttagrafiikan päällä

Pieksämäen alueella siirrytään hoitotarvikkeiden keskitettyyn tilausjärjestelmään, joka on jo käytössä muualla Etelä-Savon hyvinvointialueella. Tarvikkeita ei enää noudeta sote-keskukselta, vaan ne tilataan omatoimisesti haluttuun postitoimipaikkaan noudettavaksi.

Hoito- ja diabetestarvikkeiden jakelun yhtenäistäminen Etelä-Savon hyvinvointialueella jatkuu Pieksämäen osalta. Sosiaali- ja terveyskeskukselta ei enää koordinoida tarvikejakelua, mikä vapauttaa henkilöstön resursseja hoitotyöhön ja yhdenmukaistaa Eloisan palveluita koko alueella.

Hoitotarvikejakelua käyttäville asiakkaille muutos näkyy uusina tilauskäytäntöinä. Uusien toimintaohjeiden antaminen on jo aloitettu asiakkaille hoitotarvikejakelun yhteydessä Pieksämäen sote-keskuksella.

Tarvikkeet tilataan jatkossa palse.fi-verkkopalvelusta tai puhelimitse. Verkkotilauksessa on mahdollista myös puolesta-asiointi. Tarviketilaukset toimittaa Posti asiakkaan valitsemaan jakelupisteeseen, joka voi olla pakettiautomaatti tai muu Postin toimipiste. Jakelupisteen voi valita vapaasti ja se voi sijaita myös Etelä-Savon ulkopuolella.

Laaja jakeluverkosto asiakkaan etuna

Uudistuksessa keskeistä on hoito- ja diabetestarvikkeiden tilaaminen ennakkoon. Ohjeena on tilata tarvikkeet viimeistään kahta viikkoa ennen haluttua toimituspäivää. Tämä edellyttää oman tarpeen ennakointia, jotta tarvikkeet eivät lopu kesken ennen seuraavaa toimitusta.

Kotihoidon tai asumispalveluiden piirissä olevien hoitotarviketilauksien tekemisestä huolehtii hoitava taho.

Hoitotarviketilauksen uudistuksella on monia etuja. Tilaaminen on jatkossa aukioloajoista riippumatonta ja puolesta-asiointi on mahdollista. Asiakkaan liikkumistarve vähentyy ja toimitusmahdollisuudet monipuolistuvat. Myös tarvikkeiden varastointitarve vähenee.

Palse.fi-verkkopalvelu on käytössä 18 hyvinvointialueella ympäri Suomen. Terveydenhuolto myöntää asiakaskohtaiset hoitotarvikkeiden tilausoikeudet järjestelmään.

Saatuasi henkilökohtaisesti ohjeet uudesta tilauskäytännöstä, toimi näin:

  1. Ennakoi tilaustarpeesi ja tee hoitotarviketilaus vähintään kaksi viikkoa ennen tarvettasi
  2. Tilaa netissä osoitteessa palse.fi sähköisen tunnistautumisen avulla verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Voi myös soittaa alueelliseen puhelinpalveluun 044 7944 616 (arkisin ma-pe klo 9-13).
  3. Valitse tilausta tehdessä sopivin Postin jakelupiste miltä tahansa paikkakunnalta, vaikka vapaa-ajan asuntosi lähistöltä.
  4. Saatuasi tekstiviestillä saapumisilmoituksen tarviketilauksestasi nouda se valitulta Postin jakelupisteeltä.