Siirry sisältöön
Uutiset

Eloisa päätti yhteisöavustusten jakamisesta vuodelle 2024 – hakemuksia saapui yli määrärahojen

Julkaistu: 22.2.2024, klo 14:22

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta päätti kokouksessaan tiistaina 20.2.2024 vuoden 2024 yhteisöavustusten saajat ja heille jaettavat summat. Päätökset ilmoitetaan avustusten hakijoille ensi viikolla.

Harkinnanvaraisiin yhteisöavustuksiin oli käytettävissä 200 000 € ja haettujen avustusten määrä oli yhteensä 1 092 251 €. Haettujen avustusten määrä ylittikin siis talousarviomäärärahan, jonka vuoksi avustusten myöntämiseen oli käytettävä harkintaa. Päätökset perustuivat käytettävissä olevaa määrärahaan ja harkintaa käytettiin avustusohjeen ja yhdenvertaisen jakoperiaatteen mukaan.

Etelä-Savon hyvinvointialueen kumppanuusyhteistyöstä vastaava hankejohtaja Mari Teittisen mukaan Etelä-Savon hyvinvointialueen jakamia yhteisöavustuksia haettiin reippaasti aiempia vuosia aktiivisemmin.

– Hakemuksia saapui yhteensä 93:lta Etelä-Savon yhteisöltä, mikä on 33 % enemmän edellisvuoteen verrattuna, Teittinen kertoo.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan puheenjohtaja Tapio Honkamaan (kesk.) mukaan avustuksia haettiin ilahduttavan runsaasti, mutta valitettavasti rahoitus ei riittänyt läheskään kaikkiin hyviin tarkoituksiin.

– Yhdistysten toiminta on keskeisen tärkeää Etelä-Savon elinvoimalle ja asukkaiden hyvinvoinnille. Pyrkimyksenä oli antaa avustusta mahdollisimman monelle toimijalle, joten kaikkein suurimpia hakemuksia jouduimme valitettavasti karsimaan, Honkamaa sanoo.

Lautakunnassa käydyn ennakkokeskustelun perusteella Eloisa halusi tukea järjestöjen toimintamahdollisuuksien edistämistä mahdollisimman laaja-alaisesti, jonka vuoksi yksittäisen myönnettävän avustuksen loppusumma oli korkeintaan 20 000 €.

Myönnetyistä avustuksista ja niiden määristä ilmoitetaan yhteisöavustusten hakijoille ensi viikon aikana pöytäkirjan hyväksymisen jälkeen.

Lisätietoja antaa:

Mari Teittinen, hankejohtaja, 044 417 3981, mari.teittinen@etelasavonha.fi
Tapio Honkamaa, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan puheenjohtaja, 044 035 0300, tapio.honkamaa@etela-savo.fi