Siirry sisältöön
Uutiset

Eloisa vaihtaa verensokerimittareita Savonlinnan sote-keskuksella maaliskuussa 

Julkaistu: 23.2.2024, klo 12:43

sininen digitaalinen verensokerimittari
Savonlinnan seudulla kaikille verensokerimittareita käyttäville vaihdetaan uudet laitteet. Vanha laite tulee ottaa mukaan vaihtopaikalle.

Diabeetikoiden hoitotasapainon mittaamiseen tarkoitetut verensokerimittarit uusitaan Savonlinnan seudulla julkisesta terveydenhuollosta mittarin saaneille. Maaliskuun keskiviikkoisin sote-keskuksen Kansalaistorilla palvelee mittareiden pop up -vaihtopiste.

Etelä-Savon hyvinvointialueen diabetesasiakkaat saavat uudet verensokerimittarit. Mittarit vaihdetaan maksutta laitetoimittajan vaihtumisen vuoksi. Vaihtotarve koskee kaikkia niitä, jotka ovat saaneet verensokerimittarin Eloisan tai hyvinvointialuetta edeltäneen Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän eli Sosterin palveluista. Vaihdettavia verensokerimittareita on alueella noin tuhat.  

Savonlinnan sosiaali- ja terveyskeskuksen Kansalaistorille avataan maaliskuun keskiviikkoina verensokerimittareiden vaihtopiste. Se palvelee neljänä keskiviikkona klo 10–18 ilman ajanvarausta. Lisäksi Kerimäen sote-asemalla toimii vaihtopiste keskiviikkona 13.3. klo 9–14. Mikäli ajanvarauksettomalle vaihtopisteelle ei pääse, voi ottaa yhteyttä omaan diabeteshoitajaan. Vaihtotilanteessa nykyinen mittari tulee luovuttaa uuden saamiseksi. 

Enonkoskella ja Rantasalmella mittareiden vaihto tapahtuu sote-asemilla asiakaspalvelussa tai ottamalla yhteyttä omaan diabeteshoitajaan. Sama koskee myös Punkaharjun ja Savonrannan sote-asemia.

Verensokerimittarin vaihtaminen on asiakkaalle maksutonta. Vaihtopisteillä asiointiin toivotaan malttia mahdollisen jonoutumisen varalta. Jatkossa hoito- ja diabetestarvikkeiden jakelu tapahtuu postitse. 

Ajanvarauksettomat verensokerimittareiden vaihtotilaisuudet: 

Savonlinnan sote-keskus, Pihlajavedentie 4 

  • Keskiviikko 6.3. klo 10–18 Kansalaistori 
  • Keskiviikko 13.3. klo 10–18 Kansalaistori 
  • Keskiviikko 20.3. klo 10–18 Kansalaistori 
  • Keskiviikko 27.3. klo 10–18 Kansalaistori 

Kerimäen sote-asema, Hälväntie 3 

  • Keskiviikko 13.3. klo 9–14