Siirry sisältöön
Uutiset

Savonlinnan opiskeluhuolto saa uusia psykologeja

Julkaistu: 26.3.2024, klo 15:02

lähikuva pöydän päällä koottavasta palapelistä jossa neljä kättä asettelee palapelin paloja paikoilleen

Savonlinnan seudulla tukalaksi kasvaneeseen opiskeluhuollon psykologipalveluiden jonotilanteeseen on näkyvissä merkittävää parannusta. Etelä-Savon hyvinvointialue on onnistunut rekrytoimaan uusia psykologeja Savonlinnaan yli kahden henkilötyövuoden verran. Maaliskuussa on jo aloittanut yksi uusi psykologi täydellä työajalla. Huhtikuussa ja elokuussa psykologiresurssit vahvistuvat vielä osa-aikaisella ja kokoaikaisella työntekijällä.

– Näillä tärkeillä vahvistuksilla jononpurku saadaan kunnolla vauhtiin ja noin kaksi kolmasosaa psykologitutkimusten jonosta purettua jo kesään mennessä. Kevään aikana myös mielenterveys- ja riippuvuuspalveluidemme psykologit ovat tukena opiskeluhuollon jonojen purkamisessa. Olemme hyödyntäneet myös palvelusetelituottajia, lasten ja nuorten terveyspalveluiden tulosaluepäällikkö Heli Järnefelt kertoo.

Psykologirekrytointien eteen on tehty paljon työtä. Savonlinnan lisäksi myös Mikkelissä ja Pieksämäellä on aloittanut uusia psykologeja. Palvelusetelituottajien määrä on myös kasvanut hieman.