Siirry sisältöön
sulje tiedote
Etelä-Savossa on voimassa maastopalovaroitus

Avotulen tekeminen on kielletty. Tulen leviämisvaara on suuri maaston kuivuuden vuoksi.

Uutiset

Aluehallitus hyväksyi valmiussuunnitelman

Julkaistu: 8.4.2024, klo 11:35

Etelä-Savon aluehallitus hyväksyi (8.4.2024) valmiussuunnitelman yleisen osan, joka antaa strategiset perusteet valmiussuunnitelmiin ja varautumisen toimenpiteille hyvinvointialueella. Lain mukaan hyvinvointialueiden on varauduttava valmiussuunnitelmilla, etukäteisvalmisteluilla ja muilla toimenpiteillä, että sen toiminta jatkuu mahdollisimman häiriöttömästi normaaliolojen häiriötilanteissa sekä poikkeusoloissa.

– Hyvinvointialueen toimialojen on varauduttava suoriutumaan niille kuuluvista tehtävistä kaikissa tilanteissa. Kerran valtuustokaudessa julkaistavalla valmiussuunnitelmalla ohjataan varautumista ja toimintaa erilaisissa turvallisuustilanteissa. Yksityiskohtaisia suunnitelmia ja toimenpideohjeita päivitämme toki jatkuvasti, kertoo pelastus- ja turvallisuuspalvelujen toimialajohtaja Seppo Lokka.

Aluehallitus 08042024
Aluehallitus keskittyi valmiussuunnitelmaan. Kuvassa vasemmalta Sanni Saari, Arto Seppälä, Tommi Vehmala, Oskari Valtola, Pirkko Valtola, Heikki Laukkanen ja Seppo Lokka.

Valmiussuunnitelma tarkastetaan valtuustokausien lisäksi, kun turvallisuusympäristössä tapahtuu olennaisia muutoksia, jotka vaativat valmiussuunnitelman päivittämisen. Valmiussuunnitelman yleisen osan päivittämisen vastuu on pelastus- ja turvallisuuspalveluilla.

Valmiussuunnitelman yleinen osa on julkinen ja se julkaistaan Eloisan verkkosivulla.

– Yleisen osan julkisuudella pyritään lisäämään asiakkaiden ja asukkaiden turvallisuuden tunnetta ja tietoisuutta varautumisjärjestelyistä Etelä-Savon hyvinvointialueella. Kun ihmiset tietävät, että olemme varautuneet monenlaisiin turvallisuusuhkiin, se rauhoittaa heitä, Lokka sanoo.

Hyvinvointialueen yleinen valmiussuunnitelma toimii ohjaavana asiakirjana tarkempaa operatiivista ja toimialuekohtaista valmiussuunnittelua varten. Toimialakohtaiset valmiussuunnitelmat ja liitteet ovat puolestaan salassa pidettäviä viranomaisten toiminnan julkisuudesta säädetyn lain perusteella.

Valmiussuunnitelman yleinen osa menee tiedoksi myös aluevaltuustolle.

Lisätietoja

Turvallisuus- ja pelastuspalvelujen toimialajohtaja Seppo Lokka, p. 040 359 7864, seppo.lokka@etelasavonha.fi

———-

Lisätietoja

Aluehallituksen puheenjohtaja Heikki Laukkanen, p. 0400 755 204, heikki.laukkanen@etela-savo.fi

Turvallisuus- ja pelastuspalvelujen toimialajohtaja Seppo Lokka, p. 040 359 7864, seppo.lokka@etelasavonha.fi