Siirry sisältöön
sulje tiedote
Etelä-Savossa on voimassa maastopalovaroitus

Avotulen tekeminen on kielletty. Tulen leviämisvaara on suuri maaston kuivuuden vuoksi.

Uutiset

Eloisan palvelualuepäällikkö väittelee Itä-Suomen yliopistossa pe 12.4.2024 

Julkaistu: 9.4.2024, klo 14:39

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan geriatrisen osastopalvelun palvelualuepäällikkö Sanna Luokkamäki (TtM) väittelee Itä-Suomen yliopistossa perjantaina 12.4.2024. Tilaisuutta voi seurata myös netissä. 

Palvelualuepäällikkö Sanna Luokkamäki
Terveystieteiden maisteri, geriatrisen osastopalvelun palvelualuepäällikkö Sanna Luokkamäki 

Hoitotieteen alaan kuuluva väitöskirja tarkastetaan terveystieteiden tiedekunnassa Kuopion kampuksella. Väitöstutkimuksessa käsitellään sairaanhoitajien lääkehoidon osaamista sekä interventioon osallistuneiden sairaanhoitajien lääkehoidon osaamisen kehittymistä. 
 
– Sairaanhoitajien lääkehoidon osaamiseen on kiinnitetty huomiota, mutta aikaisempi tutkimus on keskittynyt erityisesti sairaanhoidon opiskelijoiden osaamiseen. Sen sijaan potilaiden parissa työskentelevien sairaanhoitajien lääkehoidon osaamista on tutkittu niukasti ja lähinnä kuvailevissa tutkimuksissa, Sanna Luokkamäki kertoo. 

Tutkimus käsittelee myös interaktiivisen lääkehoidon 3D-pelin hyödyllisyyttä lääkehoidon osaamisen varmistamisessa ja kehittämisessä.  

– Sairaanhoitajilla on oleellinen rooli turvallisessa lääkehoidon prosessissa, joten on tärkeää, että sairaanhoitajien lääkehoidon osaaminen on ajan tasalla, Luokkamäki sanoo. 

Vastaväittäjänä toimii professori Elina Haavisto Tampereen yliopistosta ja kustoksena apulaisprofessori Marja Härkänen Itä-Suomen yliopistosta. 

Väitöstilaisuutta voi seurata myös netissä (Teams)

Lisätietoja

Sanna Luokkamäki, palvelualuepäällikkö

Sanna Luokkamäki

Palvelualuepäällikkö, Geriatrinen osastopalvelu, Ikääntyneiden palvelut