Siirry sisältöön
sulje tiedote
Etelä-Savossa on voimassa maastopalovaroitus

Avotulen tekeminen on kielletty. Tulen leviämisvaara on suuri maaston kuivuuden vuoksi.

Uutiset

Etelä-Savon perhekeskusverkoston Eron ensiapupisteen toiminta laajentui koko Etelä-Savon alueelle

Julkaistu: 10.4.2024, klo 15:36

Eron ensiapupiste on 27.3.2024 alkaen toiminut myös etänä. Etätapaamisten myötä Eron ensiapupisteen toiminta on laajentunut koko Etelä-Savon alueelle. Aiemmin Eron ensiapupisteen palveluja sai vain lähitapaamisina Mikkelissä. Asiakas voi varata ajan etätapaamiseen osoitteessa etelasavonha.fi/eronensiapupiste.

Eron ensiapupiste ohjaa ja neuvoo kun asiakas pohtii eroa kumppanistaan tai jos asiakas on jo tehnyt eropäätöksen. Eron ensiapupiste palvelee myös eroamassa olevien läheisiä.

– Asiakas saa ohjausta esimerkiksi käytännön asioihin, kuten avioerohakemuksen tekemiseen, taloudellisiin asioihin tai lasten huomioimiseen erotilanteessa, kertoo perhekeskuskoordinaattori Hanna Kokkonen.

Eron ensiapupisteen toiminta on Etelä-Savon perhekeskusverkoston toimintaa, jota koordinoi Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa. Eron ensiapupisteen työntekijät ovat Etelä-Savon perhekeskusverkostosta kuten Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisalta, Mikkelin kaupungilta, Mikkelin Kriisikeskukselta, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan perheasiain neuvottelukeskukselta ja VIOLA ry:lta.

Palvelua myös ilman ajanvarausta

Eron ensiapupisteellä asiakas tulee kuulluksi ja kohdatuksi nopeasti ja vaivattomasti. Paikalle voi tulla ilman ajanvarausta tai varata ajan lähi- tai etätapaamiseen.

– Eron ensiapupisteellä käyminen ei muodosta asiakkuutta mihinkään palveluun. Mikäli asiakas tarvitsee pidempää työskentelyä, Eron ensiapupisteen työntekijät ohjaavat ja kertovat muista palveluista, Kokkonen kertoo.

Eron ensiapupiste toimii fyysisesti Mikkelissä Varhaisen tuen pysäkillä, Mikkelin rautatieasemalla. Eron ensiapupiste on auki parittomilla viikoilla keskiviikkoisin klo 16-18. Eron ensiapupisteelle ovat tervetulleita kaikki asuinkunnasta riippumatta. Etätapaamiset tapahtuvat Teams-ympäristössä.

Ero-opas on päivitetty

Etelä-Savon perhekeskus on koonnut yhteenlapsiperheiden eroauttamisen palvelut yksien kansien väliin. Ero-opas on ollut käytössä Etelä-Savon alueella jo useamman vuoden ajan ja oppaan tiedot on jälleen päivitetty. Oppaasta asiakas löytää kootusti tietoa sekä Etelä-Savon alueellisista, että valtakunnallista toiminnoista ja palveluista. Opas sisältää tietoa niin eropohdintaan kuin eropäätöksen tehneillekin, sekä heidän perheenjäsenilleen.

Ero-opas, sekä ajanvaraus Eron ensiapupisteelle löytyy osoitteesta www.etelasavonha.fi/eronensiapupiste.

Eron ensiapupiste

avoinna parittomina viikkoina keskiviikkoisin klo 16-18
Varhaisen tuen pysäkki, Mannerheimintie 1, 50100 Mikkeli

Lisätietoja:

Hanna Kokkonen, perhekeskuskoordinaattori
p. 040 359 9428, hanna.kokkonen@etelasavonha.fi

Marika Huupponen, sosiaali- ja integraatiojohtaja
p. 040 359 7659, marika.huupponen@etelasavonha.fi