Siirry sisältöön
sulje tiedote
Etelä-Savossa on voimassa maastopalovaroitus

Avotulen tekeminen on kielletty. Tulen leviämisvaara on suuri maaston kuivuuden vuoksi.

Uutiset

Eteläsavolaiset perheet tyytyväisiä Etelä-Savon perhekeskusverkoston digitaalisiin palveluihin

Julkaistu: 16.4.2024, klo 14:04

Eteläsavolaiset perheet arvioivat Etelä-Savon perhekeskusverkoston toimintaa vuoden 2023 lopulla järjestetyssä kyselyssä. Kyselyyn vastasi ennätykselliset 763 eteläsavolaista perhettä ja vastauksia saatiin kaikista Etelä-Savon kunnista. Etenkin erilaiset digitaaliset palvelut, kuten chatit ja sähköiset ajanvaraukset nousivat kyselyssä esille helppoudellaan.

Chatilla tai puhelinsoitolla toimivat matalankynnyksen palvelut, kuten Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan Palveluluukku ja Perheneuvo nousivat esille helppona ja sujuvana tapana saada palvelua. Palveluluukusta lapsiperheet ja nuoret saavat apua ja ohjausta terveydenhuollon asioihin ja Perheneuvo vastaa lapsiperheiden sosiaalipalvelujen kysymyksiin.

– Palautteissa korostui, että näissä matalankynnyksen palveluissa asia ratkeaa nopeasti, tai asiakas saa helposti ajanvarauksen oikeaan palveluun, kertoo Eloisan sosiaali- ja integraatiojohtaja Marika Huupponen.

Kysely on toteutettu aiemmin vuosina 2020 ja 2021. Perheiden käytetyimpiä palveluita olivat aikaisempien kyselyjen tapaan suun terveydenhuollon ja neuvoloiden palvelut.

Perheiden osallisuuteen toivotaan parannusta

Kyselyyn vastanneiden mukaan parannettavaa on Etelä-Savon perhekeskustoiminnan palveluiden saavutettavuudessa ja perheiden osallisuudessa. Parhaiten osallisuus toteutuu kyselyn mukaan varhaiskasvatuksessa ja koulun palveluissa. Myös kaiken tiedon toivottiin löytyvän yhdestä paikasta.

– Kiitämme perheitä runsaasta palautteesta ja hyödynnämme palautetta perhekeskusverkoston toiminnan kehittämisessä. Useita toimenpiteitä asioiden eteenpäin viemiseksi on saatettu jo alulle, kuten varhaisen tuen palveluiden, sekä sähköisen perhekeskuksen kehittäminen, Huupponen kertoo.

Sähköinen perhekeskus kokoaa yhteen Etelä-Savon lasten, nuorten ja perheiden palvelut. Etelä-Savon lapsiperheiden palvelut löytyvät kootusti osoitteesta Omaperhe.fi ja nuorten palvelut osoitteesta OmaHelpperi.fi.

Etelä-Savon perhekeskustoiminnan tavoitteena on lisätä perheiden arjen sujuvuutta ja hyvinvointia. Perhekeskusverkostoon kuuluu toimintaa koordinoivan Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan lisäksi kuntien, järjestöjen, seurakuntien ja yksityisten palveluntuottajien lapsiperhetoimijoita.

Kyselyn tarkemmat tulokset löydät sivulta etelasavonha.fi/perhekeskus/

Lisätiedot:

Marika Huupponen, sosiaali- ja integraatiojohtaja
p. 040 3597 659, marika.huupponen@etelasavonha.fi