Siirry sisältöön
sulje tiedote
Etelä-Savossa on voimassa maastopalovaroitus

Avotulen tekeminen on kielletty. Tulen leviämisvaara on suuri maaston kuivuuden vuoksi.

Uutiset

Etelä-Savon hyvinvointialue ja eLive Ecosystem Oy: Uusi kumppanuus ikääntyneiden hoidon teknologisessa kehityksessä

Julkaistu: 25.4.2024, klo 15:33

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa ja terveys- ja hyvinvointiteknologiayritys eLive Ecosystem Oy ovat aloittaneet yhteistyön edistääkseen uusien teknologisten ratkaisujen käyttöä ikääntyneiden hoidossa.  

Teija Ronkanen ja Mikko Saajanlehto
Eloisan palveluesihenkilö Teija Ronkanen ja eLive Ecosystem Oy:n toimitusjohtaja Mikko Saajanlehto.

Kumppanuus käynnistyi vuoden mittaisella pilottihankkeella, jonka tavoitteena on tutkia sensoriteknologian soveltuvuutta ja hyötyjä ikääntyneiden hoitotyössä. Pilotointi aloitetaan huhtikuussa 2024 Eloisan Karpalokoti palvelutalossa Savonlinnassa. 

– Tavoitteenamme on teknologian ja digitaalisten palveluiden avulla vastata kasvavaan palvelutarpeeseen pienenevillä resursseilla. Kehitämme osaamistamme ja palveluitamme tavoitteellisesti Eloisan mission mukaisesti. Teemme valintoja, jotta voisimme tarjota maan parhaita sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluja, kertoo Eloisan hankepäällikkö Patrik Hujanen

Jonna Viinikainen ja Leena Paananen
eLive Ecosystem Oy:n tuotantovastaava Jonna Viinikainen ja Eloisan hoitaja Leena Paananen tutustuvat seurantajärjestelmään, jonka kautta hoitajat saavat laitteiden keräämän tiedon.

eLive:n kehittämällä seuranta- ja mittausratkaisulla voidaan täysin kosketuksettomasti seurata asukkaiden hyvinvointia, mikä tukee yöhoitajan työtä ja asukkaiden turvallisuutta. Järjestelmä koostuu asukkaan patjan alle sijoitettavasta anturimatosta, yhteysyksiköstä, sekä tiedon hoitajille jakavasta taustajärjestelmästä. Uusi teknologia mahdollistaa yöhoitajan samanaikaisen valvonnan koko yksikössä, kuka on sängyssä ja kuka jalkeilla. Näin mahdolliseen avuntarpeeseen voidaan reagoida entistä nopeammin ja olla apuna, unta häiritsemättä. 

– eLive:n tavoitteena on yhdessä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa edistää terveempää ja levollisempaa huomista. Olemme ylpeitä voidessamme tarjota ratkaisun, joka kerää häiritsemättömästi tarkkaa ja reaaliaikaista dataa asukkaiden hyvinvoinnin tueksi, sekä tukee yöhoitajien päätöksentekoa, kertoo eLive Ecosystem Oy:n toimitusjohtaja Mikko Saajanlehto

Teknologian avulla voidaan seurata laajemmin elintoimintoja, kuten sykettä, hengitystiheyttä ja unen laatua, mikä parantaa hoidon laatua ja mahdollistaa varhaisen puuttumisen muutoksiin hyvinvoinnissa.  

– Teknologia tukee ja helpottaa hoitajan työtä sekä luo turvallisuutta Karpalokodin asukkaille, kertoo Eloisan palveluesihenkilö Teija Ronkanen

Sanna Haikonen ja Laila Innanen
Eloisan palvelutalo Karpalokodin asukas Laila Innanen esitteli tiloja eLive Ecosystem Oy:n markkinointiassistentti Sanna Haikoselle tutustumiskäynnillä. Sanna Haikonen pitää teknologiaa myös yhtenä asumisturvallisuuden osatekijänä.

Palvelutalo Karpalokoti tarjoaa asukkaille sekä lyhyt- että pitkäaikaista yhteisöllistä ja ympärivuorokautista asumispalvelua Savonlinnassa. Karpalokodissa on yhteensä 52 asiakaspaikkaa. Palvelutalossa työskentelee moniammatillinen henkilökunta, johon kuuluu palveluesihenkilö, sairaanhoitajia, lähihoitajia, hoiva-avustajia sekä kuntohoitaja. Toimimme myös alan opiskelijoiden sekä oppisopimusopiskelijoiden opiskeluympäristönä. 

eLive Ecosystem Oy on vuonna 2016 perustettu kotimainen terveys- ja hyvinvointiteknologiayritys, joka on erikoistunut kosketuksettomaan elintoimintojen mittaamiseen. Yrityksen tuoteperheeseen kuuluvat kliinisen testauksen vaiheessa oleva lääkinnällinen laite uniapnean todentamiseen ja seurantaan, sekä tutkimus- ja hoivajärjestelmät. Teollisille asiakkailleen eLive tarjoaa mahdollisuuden integroida huipputeknologiaansa osaksi omia tuotteitaan. Yhtiön teknologiaa käytetään 20 yliopistollisessa sairaalassa 10 Euroopan maassa, ja sitä hyödynnetään kuluttajille suunnatussa uniseurantalaitteessa Yhdysvalloissa. 

Lisätietoja: 

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa
hankepäällikkö Patrik Hujanen
040 359 7759
patrik.hujanen@etelasavonha.fi 

eLive Ecosystem Oy
toimitusjohtaja Mikko Saajanlehto 
050 579 0242, mikko.saajanlehto@elive.fi 

Euroopan unionin rahoittama - NextGenerationEU