Siirry sisältöön
Uutiset

Saimaan tulvahuippu ohi tältä keväältä

Julkaistu: 20.6.2024, klo 10:55

Aurinkoinen järvenrantamaisema jossa etualalla kaislikkoa, laituri ja puuvene

Vuoksen vesistöalueen ELY-keskukset ovat julkaisseet kauden viimeisen tulvatiedotteen. Lue koko tiedote tästä.

Saimaan ja Pielisen vedenkorkeudet ovat kääntyneet laskuun. Tulvahuiput jäivät selvästi aiemmin keväällä ennustettua alemmas. Saimaa on kuitenkin edelleen 55 cm ja Pielinen 25 cm ajankohdan keskimääräisen vedenkorkeuden yläpuolella.

Vesistöalueen muut järvet ovat jo pääosin lähellä tavanomaisia kesäkorkeuksia tai niiden alapuolella.

Uhkaava tulvatilanne oli muistutus siitä, että tulviin varautumiseen tulee kiinnittää vesistöalueella huomiota myös tulevaisuudessa. Etelä-Savon Pelastuslaitos kiittää kaikkia alueen kuntia, toimijoita ja asukkaita hyvästä yhteistyöstä tulvatilanteen valmiudessa ja vahingontorjunnassa.