Siirry sisältöön

Mikkelin Lyseon koulu on Mikkelin kaupungin toinen pelkästään 7.-9.luokkalaisille tarkoitettu koulu eli yläkoulu. Koulussamme on oppilaita noin 450.
Koulussa toimii yleisopetuksen luokkien lisäksi kolme erityisluokkaa yläkouluikäisille ja lisäksi kouluun kuuluu hallinnollisesti yläkoululaisten sairaalaopetuksen yksikkö Moision sairaala-alueella.

Koulu tukee nuorten oikeutta omaan kasvuun yhteistyössä kodin kanssa. Turvalliset rajat ja rehellisyys tukevat tätä tavoitetta. Koulun kehittämishankkeet ja arkinen työskentely tähtäävät oppilaiden osallisuuden, turvallisuuden ja viihtyvyyden lisäämiseen. Viime vuosina on panostettu oppilaiden välituntiaktiviteettien lisäämiseen niin ulkona kuin sisälläkin. Tärkeä osa kouluviihtyvyyden edistämistä ja kiusaamisen ehkäisyä ovat aktiivisesti toimivat tukioppilaat, oppilaskunnan edustajat ja VERSO -sovittelijat.

Koulussa on kaksi liikuntasalia: iso sali on kooltaan 541,5 neliömetriä ja sopii erilaisille liikuntamuodoille. Pieni sali on kooltaan 181,0 neliömetriä ja sopii lähinnä erilaisiin jumppiin. Kuntalaiset, yhdistykset ja yritykset voivat vuokrata liikuntasalia omaan käyttöönsä.

Myös koulun opetuskeittiö, kuvataiteen tilat, musiikkiluokka ja tarvittaessa myös aineluokat ovat vuokrattavissa. Liikuntapalvelut myöntää arkisin kello 17 jälkeen ja viikonloppuisin olevat salivuorot verkkoasiointina. Mikkelin kaupungin asiointipiste hoitaa koulujen muiden kuin liikuntasalien varaukset. Asiakas lähettää varausanomuksensa osoitteeseen tilavaraukset@mikkeli.fi.

Käyntitiedot

Porrassalmenkatu 30
50100 Mikkeli

Palvelupaikka kartalla

Näytä reitti tänne

Puhelinasiointi

Verkkoasiointi

Palvelupaikasta saatavilla olevat palvelut