Siirry sisältöön

Ikäihmisten terveystarkastukset

Ikäneuvolan palvelut tukevat ikääntyneiden hyvinvointia, terveyttä ja terveellisiä elintapoja sekä ennaltaehkäisevät tapaturmia ja sairauksia. Ikäneuvolassa painotetaan varhaista tukea ja ongelmien tunnistamista. Ikäneuvolassa saat ohjausta, neuvontaa ja tukea mieltä askarruttaviin terveyteen, sairauteen ja toimintakykyyn liittyviin kysymyksiin.
Ikäneuvolatoimintaa kehitetään ja palvelut toteutuvat eri kunnissa eri tavoin.

Hyvinvointia tukevat ryhmätapaamiset

Moniammatillinen tiimi järjestää ryhmätapaamisia kuluvana vuonna 80, 83 ja 85 vuotta täyttäville, jotka eivät ole säännöllisten sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakkaita. Tapaamisiin kutsutaan kirjeellä. Tavoitteena on auttaa ikäihmisiä ylläpitämään toimintakykyään, tukea kotona asumista sekä tarvittaessa ohjata muiden palvelujen piiriin.

Senioreiden elintapaohjaus

Tavoitteena on yksilöllinen arjen sujuvuuden tukeminen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisääminen.

Ryhmämuotoisessa ohjauksessa keskitytään liikunnan määrään ja laatuun, ravitsemukseen, unen ja kivun lääkkeettömään hoitoon, aivotreeniin sekä mielen hyvinvointiin. Palvelu toimii Mikkelissä ja sitä on tarkoitus laajentaa.

Toimintakyvyn arviointi

Fysioterapeutti arvioi toimintakykyä ja sitä uhkaavia riskitekijöitä. Fysioterapeutti ohjaa ja neuvoo itsehoitoon ja terveysliikuntaan sekä aktiiviseen arkeen. Tarvittaessa ohjaus erilaisten toimintakykyä edistävien palvelujen pariin, esim. liikunta- tai kuntoutuspalvelut, harrastustoiminta, apuvälinepalvelut. Vastaanotto toimii Mikkelissä Omatorilla. Palvelua on tarkoitus laajentaa.

Terveydenhoitajan vastaanotto

Terveydenhoitajan vastaanotolle voi tulla ilman ajanvarausta. Vastaanotolla saat ohjausta ja neuvontaa terveyteen ja hyvinvointiin liittyen sekä pienet hoidolliset toimenpiteet, kuten ompeleiden ja hakasten poisto, injektiot, korvahuuhtelut. Vastaanotto toimii Mikkelissä Omatorilla arkiaamuisin klo 8-10. Palvelua on tarkoitus laajentaa.

Ennaltaehkäisevät terveystapaamiset

Voit varata ajan ennaltaehkäisevään terveystapaamiseen. Tapaamisessa kartoitetaan yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti terveyttä ja hyvinvointia. Palvelu toimii Mikkelissä Omatorilla. Palvelua on tarkoitus laajentaa.

Omais- ja perhehoitajien hyvinvointi- ja terveystarkastukset

Tarkastuksessa kartoitetaan ja tuetaan omais- tai perhehoitajan terveyttä, hyvinvointia ja jaksamista. Tarkastukset ovat lakisääteisiä ja niitä tarjotaan kahden vuoden välein. Lisätietoja tarkastuksista saat ikääntyneiden asiakasohjauksesta.

Tietoa palvelusta

Lisätietoja ikäneuvolasta ja sen palveluista paikkakunnallasi saat ikääntyneiden asiakasohjauksesta. Tätä kautta hoituvat myös ajanvaraukset ikäneuvolaan. Ikääntyneiden asiakasohjauksen tavoitat puhelimitse tai sähköisesti chatissa ja kiireettömällä yhteydenottopyynnöllä, jotka löydät Eloisan verkkosivuilta.

Puhelinasiointi

Asiakasohjaus ikääntyneille

Saat ohjausta ja neuvontaa ikääntyneiden palveluista.

Soita: +358 15 211 557

Palveluajat

ma–pe 09:00–15:00

Senioreiden elintapaohjaaja, Mikkeli

Yli 65-vuotiaiden elintapaohjaaja Mikkelin alueella.

Soita: +358 50 311 7138

Verkkoasiointi

Kiireetön yhteydenottopyyntö

Kiireettömissä asioissa voit jättää yhteydenottopyynnön. Otamme sinuun puhelimella yhteyttä toivomanasi ajankohtana.
Yhteydenottopyyntö ei vaadi tunnistautumista (pankki- tai mobiilivarmenteen kautta).
Huomioithan, että kirjoitat puhelinnumerosi oikein.

Kiireetön yhteydenottopyyntö

Palvelupaikat


Liittyviä palveluita