Siirry sisältöön
sulje tiedote
Etelä-Savossa on voimassa maastopalovaroitus

Avotulen tekeminen on kielletty. Tulen leviämisvaara on suuri maaston kuivuuden vuoksi.

Ikäneuvola

Ikäneuvolan palvelut tukevat ikääntyneiden hyvinvointia, terveyttä ja terveellisiä elintapoja sekä ennaltaehkäisevät tapaturmia ja sairauksia. Ikäneuvolassa painotetaan varhaista tukea ja ongelmien tunnistamista. Ikäneuvolassa saat ohjausta, neuvontaa ja tukea mieltä askarruttaviin terveyteen, sairauteen ja toimintakykyyn liittyviin kysymyksiin.
Ikäneuvola palvelee koko Eloisan alueella.

Hyvinvointia tukevat ryhmätapaamiset

Moniammatillinen tiimi järjestää ryhmätapaamisia kuluvana vuonna 80 vuotta täyttäville, jotka eivät ole säännöllisten sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakkaita. Tapaamisiin kutsutaan kirjeellä. Tavoitteena on auttaa ikäihmisiä ylläpitämään toimintakykyään, tukea kotona asumista sekä tarvittaessa ohjata muiden palvelujen piiriin.

Senioreiden elintapaohjaus

Tavoitteena on yksilöllinen arjen sujuvuuden tukeminen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisääminen.

Ryhmämuotoisessa ohjauksessa keskitytään liikunnan määrään ja laatuun, ravitsemukseen, unen ja kivun lääkkeettömään hoitoon, aivotreeniin sekä mielen hyvinvointiin.

Toimintakyvyn arviointi

Fysioterapeutti arvioi toimintakykyä ja sitä uhkaavia riskitekijöitä. Fysioterapeutti ohjaa ja neuvoo itsehoitoon ja terveysliikuntaan sekä aktiiviseen arkeen. Tarvittaessa ohjaus erilaisten toimintakykyä edistävien palvelujen pariin, esim. liikunta- tai kuntoutuspalvelut, harrastustoiminta, apuvälinepalvelut.

Terveydenhoitajan / sairaanhoitajan vastaanotto ilman ajanvarausta

Vastaanotolla saat ohjausta ja neuvontaa terveyteen ja hyvinvointiin liittyen sekä voit hoidattaa pienet hoidolliset toimenpiteet. Ilman ajanvarausta toimiva vastaanotto avoinna seuraavasti:

  • joka arkiaamu klo 8-10 Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä
  • keskiviikkoisin klo 8-10 Juvalla ja Mäntyharjulla
  • tiistaisin klo 8-10 Kangasniemellä.

Ennaltaehkäisevät terveystapaamiset ajanvarauksella

Voit varata ajan ennaltaehkäisevään terveystapaamiseen ikääntyneiden asiakasohjauksesta. Tapaamisessa yhdessä hoitajan kanssa kartoitetaan yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti terveyttä ja hyvinvointia.

Omais- ja perhehoitajien hyvinvointi- ja terveystarkastukset

Tarkastuksessa kartoitetaan ja tuetaan omais- tai perhehoitajan terveyttä, hyvinvointia ja jaksamista. Tarkastukset ovat lakisääteisiä ja niitä tarjotaan kahden vuoden välein. Lisätietoja tarkastuksista saat ikääntyneiden asiakasohjauksesta.

Ikäneuvola esite

Tutustu Ikäneuvola palvelujen esitteeseen. Ikäneuvolan palvelut tukevat ikääntyneiden hyvinvointia, terveyttä ja terveellisiä elintapoja.

Avaa ikäneuvola esite (PDF)

Tietoa palvelusta

Lisätietoja ikäneuvolasta ja sen palveluista paikkakunnallasi saat ikääntyneiden asiakasohjauksesta. Tätä kautta hoituvat myös ajanvaraukset ikäneuvolaan. Ikääntyneiden asiakasohjauksen tavoitat puhelimitse tai sähköisesti chatissa ja kiireettömällä yhteydenottopyynnöllä, jotka löydät Eloisan verkkosivuilta.

Puhelinasiointi

Asiakasohjaus ikääntyneille

Saat ohjausta ja neuvontaa ikääntyneiden palveluista.

Soita: +358 15 211 557

Palveluajat

ma–pe 09:00–15:00

Senioreiden elintapaohjaaja

Yli 65-vuotiaiden elintapaohjaaja.

Soita: +358 50 311 7138

Verkkoasiointi

Kiireetön yhteydenottopyyntö

Kiireettömissä asioissa voit jättää yhteydenottopyynnön. Otamme sinuun puhelimella yhteyttä toivomanasi ajankohtana.
Yhteydenottopyyntö ei vaadi tunnistautumista (pankki- tai mobiilivarmenteen kautta).
Huomioithan, että kirjoitat puhelinnumerosi oikein.

Kiireetön yhteydenottopyyntö

Palvelupaikat


Liittyviä palveluita

Ikäneuvola esite

Tutustu Ikäneuvola palvelujen esitteeseen. Ikäneuvolan palvelut tukevat ikääntyneiden hyvinvointia, terveyttä ja terveellisiä elintapoja.

Avaa ikäneuvola esite (PDF)