Siirry sisältöön

Arkikuntoutus

Eri syistä johtuvaa laskua toimintakyvyssäsi pyrimme korjaamaan kotihoidon arkikuntoutuksen avulla. Arkikuntoutus tapahtuu kotonasi ja kestää enintään neljä viikkoa.

Arkikuntoutuksen tavoitteena on, että pystyt mahdollisimman itsenäisesti suoriutumaan arjessasi, kokonaisvaltainen hyvinvointisi ja raskaampien palvelujen välttäminen.

Arkikuntoutuksessa sinulle laaditaan yksilöllinen kuntoutussuunnitelma. Kuntoutus voi sisältää esimerkiksi harjoitteita, ohjausta apuvälineiden käytössä, ohjausta ulkoilussa, arjen toimintojen harjoittelua, kotiympäristön turvallisuuden ja esteettömyyden kartoitusta tai ohjausta ravitsemuksessa.

Toimi näin

Jos olet jo kotihoidon asiakas ja haluaisit arkikuntoutusjakson, ota asia puheeksi hoitajan kanssa.

Voit myös ottaa yhteyttä ikääntyneiden asiakasohjaukseen. Ikääntyneiden asiakasohjauksen tavoitat puhelimitse tai sähköisesti chatissa ja kiireettömällä yhteydenottopyynnöllä, jotka löydät Eloisan verkkosivuilta.

Yhteystiedot

Valitse paikkakuntasi pudotusvalikosta nähdäksesi sopivat yhteystiedot.

Kenelle ja millä ehdoin

Arkikuntoutusjakso on tarkoitettu kotihoidon arviointijakson asiakkaalle tai kotihoidon jatkuvassa ja säännöllisessä palvelussa jo olevalle asiakkaalle. Arkikuntoutus on tarkoitettu tilanteisiin, joissa asiakkaan toimintakyky on muuttunut. Palvelun aloituksessa otetaan huomioon sekä asiakkaan oma että ammattilaisen arvio asiakkaan tilanteesta.

Tausta ja lainsäädäntö