Siirry sisältöön

Mielenterveys- ja päihdepäivystys

Kiireellistä hoitoa edellyttävissä mielenterveys- ja päihdesairauksissa, häiriöissä, kriiseissä ja ongelmissa on hakeuduttava päivystykseen.
Mielenterveys- ja päihdepäivystys toimii osana muita päivystyspalveluja.

Tietoa palvelusta

Kiireellistä hoitoa edellyttävissä mielenterveys- ja päihdesairauksissa, häiriöissä, kriiseissä ja ongelmissa voit ottaa yhteyttä päivystysapuun tai saapua yhteispäivystykseen.

Puhelinasiointi

Päivystysapu 116117

Päivystysapu 116117 tarjoaa ohjausta ja neuvontaa kiireellisissä terveysongelmissa, jotka eivät ole hätätilanteita. Päivystysavun tavoittaa numerosta 116117 Etelä-Karjalassa, Etelä-Pohjanmaalla, Etelä-Savossa, Helsingissä ja Uudellamaalla, Itä-Savossa, Kainuussa, Kanta-Hämeessä, Keski-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Kymenlaaksossa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa, Päijät-Hämeessä, Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Palvelu tulee laajenemaan koko Manner-Suomeen.

Päivystysavussa puheluihin vastaa kunkin sairaanhoitopiirin päivystystoiminnoissa toimivat terveydenhuollon ammattilaiset. Päivystysapuun soitetaan harkittaessa lähtöä päivystykseen. Arkisin tulee ottaa yhteyttä ensisijaisesti omalle terveysasemalle ja hätätilanteissa tulee aina soittaa hätänumeroon 112.

Soita: 116 117

Palveluajat

Avoinna 24/7

Palvelupaikat