Siirry sisältöön

Sähköisen perhekeskuksen tarkoituksena on koota yhteen lapsiperheille tarkoitettuja palveluita. Kokonaisuus jakautuu kolmeen osa-alueeseen:

  • Perheellisten ja perhettä perustamassa olevien asiointikokonaisuus (Omaperhe)
  • Nuorten asiointikokonaisuus (Omahelpperi)
  • Ammattilaisten osio

Palvelu kokoaa hajanaisen tiedon yhteen ja tarjoaa luotettavaa tietoa ja tukea ajasta ja paikasta riippumatta. Lisäksi palvelu ohjaa alueellisiin ja kunnallisiin palveluihin.

Omaperhe-verkkopalvelu auttaa Etelä-Savon alueenperheitä erilaisissa tilanteissa. Omaperhe täydentää neuvoloita ja muita perheen palveluita.

Omaperheestä löytyy tietoa ja palveluja perheille ja perhettä perustamassa oleville. Omaperheessä on kattavasti sisältöjä mm. raskauteen ja synnytykseen, vauvavuoteen, lapsuuteen ja nuoruuteen sekä vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyen. Omaperhe ohjaa perheitä myös Etelä-Savon hyvinvointialueen palveluiden pariin. 

Nuorten portaali Omahelpperi avautuu tammikuussa 2024.

Ammattilaisten oma kanava avautuu vuoden 2023 lopussa.

Sähköisen perhekeskuksen kehittämisen taustalla on valtakunnallinen lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma ja perhekeskustoimintamalli. DigiFinland Oy koordinoi Sähköisen perhekeskuksen kehitystyötä. DigiFinland Oy on julkisen hallinnon digitalisaatiota edistävä erityistehtäväyhtiö. Yhtiön omistajia ovat vuoden 2023 alusta alkaen hyvinvointialueet, Helsingin kaupunki, HUS-yhtymä ja valtio.  

Sivua muokattu 20.10.2023