Siirry sisältöön
Uutiset

Omaolo -verkkopalvelun ulkoasu on uudistunut

Julkaistu: 1.2.2023, klo 09:00

Omaolo on valtakunnallinen sosiaali- ja terveydenhuollon verkkopalvelu, joka tukee kansalaisten oma- ja itsehoitoa sekä auttaa tarvittaessa saamaan yhteyden julkisen terveydenhuollon ammattilaisiin. Omaolo on käytettävissä koko Etelä-Savon hyvinvointialueella.

Omaolon ulkoasu on uudistunut ja on entistä käyttäjäystävällisempi. Omaolosta löydät:

  • oirearvioita eri oireista. Oirearviokyselyt eivät tuota diagnoosia, vaan lääketieteelliseen tietoon perustuvan arvion tarpeellisen hoidon luonteesta antamiesi vastausten perusteella. Kiireellisyyden osalta arvioidaan, miten pian tila ilman hoitotoimia pahenisi. Omaolon oirearvioita ovat muun muassa alaselkäkipu tai -vamma, korvan kipu tai lukkoisuus sekä seksitaudit.
  • palveluarvioita, joiden avulla voit kartoittaa, millaista tukea ja apua sosiaalipalveluista voi löytyä joko sinun tai läheisesi elämäntilanteeseen.
  • terveystarkastus, jonka täyttämällä saat raportin terveydentilastasi ja eliniänodotteestasi. Terveystarkastus suosittelee sinulle terveysaiheisia linkkejä ja Omaolon valmennuksia, joista voisit hyötyä. 
  • valmennuksia, jotka kannustavat terveyttä ja hyvinvointia edistäviin elin- ja elämäntapamuutoksiin. Voit aloittaa Omaolon valmennuksen milloin vaan vaikka omalta kotisohvaltasi. Saat valmennuksessa Omaolo-palveluun tehtäviä ja vinkkejä viikoittain, joita voit suorittaa itsenäisesti oman aikataulusi mukaan. Valmennusten aiheita ovat muun muassa painonhallinta, tupakoinnin lopettaminen sekä univalmennus.

Voit käyttää Omaolo-palvelua joko anonyymisti eli ilman tunnistautumista tai tunnistautuneena kirjautuneena käyttäjänä. Ilman tunnistautumista voit täyttää oirearvion, palveluarvion ja sähköisen terveystarkastuksen sekä nähdä niiden tulokset. Näet myös mahdolliset paikalliset ohjeet. Sinun on tunnistauduttava palveluun esimerkiksi nettipankkitunnusten avulla, kun lähetät tulokset ammattilaiselle tai jatkat aloittamiasi asiointeja Omaolossa.

Omaolo-palvelu löytyy verkkosivuiltamme osoitteesta https://etelasavonha.fi/sahkoinen-asiointi/ tai suoraan osoitteesta https://www.omaolo.fi/.