Siirry sisältöön
Uutiset

Savonlinnassa, Pieksämäellä ja Mikkelissä uudistetaan perusterveydenhuollon hoitopolkuja

Julkaistu: 15.9.2023, klo 11:06

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan vastaanottovalmennuksissa uudistetaan perusterveydenhuollon toimintatapoja, jotta hoidon sujuvuutta, jatkuvuutta ja laatua voidaan parantaa pitkäaikaissairaiden hoidossa.

Viime viikolla alkaneeseen valmennukseen osallistuvat Savonlinnan, Pieksämäen ja Mikkelin perusterveydenhuollon vastaanotot sekä hyvinvointialueen yhtenäinen muistivastaanotto.

  • Valmennuksessa pohditaan vertaiskehittämisen keinoin yhdessä, mitkä ovat oman työn epäkohtia ja miten niitä voidaan lähteä korjaamaan. Tavoitteena on, että valmennuksen lopussa uudet toimintatavat ovat jalkautettuna käyttöön perusterveydenhuollon vastaanotoille, kertoo vastaanottovalmentaja Mia Luukkainen.
Vastaanottovalmennukseen osallistuneita Eloisan ammattilaisia yhteiskuvassa. Kaikki katsovat kameraan, kuva otettu suoraan edestä. Ihmiset seisovat kahdessa rivissä ja istuvat yhdessä rivissä kuvan etualalla.
Kuvassa vastaanottovalmennukseen osallistuneita Eloisan ammattilaisia

Hoitopolkuja optimoimalla saavutetaan parannuksia myös työntekijöiden työhyvinvointiin

Uusien toimintatapojen avulla tavoitellaan sujuvien hoitopolkujen rinnalla parannuksia perusterveydenhuollon työntekijöiden työhyvinvointiin ja työn mielekkyyteen.

  • Toivomme, että valmennuksen jälkeen saisimme työt kohdistettua paremmin asiakkaan tarpeen mukaan oikealle ammattilaiselle ja päällekkäisyydet vähenisivät. Aloimme valmennuksessa konkreettisesti tutkimaan, mihin asioihin käyttämämme työaika kuluu, ja miten sitä voidaan optimoida niin, että keskitytään ydintekemiseen. Selkeiden hoitopolkujen avulla työskentely helpottuu ja muuttuvat tekijät vähenevät, kertovat vastaanottovalmennukseen osallistuvat työntekijät.

Valmennuksia järjestetään neljällä eri porukalla loppuvuoden ajan

Vastaanottovalmennuksessa on tällä hetkellä kaksi eri porukkaa. Huhtikuussa valmennuksen aloittivat Mäntyharjun, Juvan, Mikkelin (toinen tiimi), Kangasniemen, Pertunmaan, Hirvensalmen, Kerimäen, Savonrannan, Puumalan ja Rantasalmen perusterveydenhuollon vastaanottotiimit sekä Eloisan digitiimi. Viime viikolla aloittaneiden lisäksi kaksi muuta porukkaa aloittavat valmennuksensa vielä loppuvuoden aikana.

Valmennukset järjestetään osana Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hanketta.

Lisätietoja antavat:

Elisa Lajunen, vastaanottovalmentaja, elisa.lajunen@etelasavonha.fi, 040 359 7008
Mia Luukkainen, vastaanottovalmentaja, mia.luukkainen@etelasavonha.fi, 044 417 2747