Siirry sisältöön
sulje tiedote
Etelä-Savossa on voimassa maastopalovaroitus

Avotulen tekeminen on kielletty. Tulen leviämisvaara on suuri maaston kuivuuden vuoksi.

Uutiset

Sosiaali- ja terveyskeskusten ja -asemien aukioloaikoja yhtenäistetään marraskuussa

Julkaistu: 19.10.2023, klo 11:26

Terveyspalvelujen verkko, 3 sosiaali- ja terveyskeskusta sekä 15 sosiaali- ja terveysasemaa

Etelä-Savon hyvinvointialueella on kolme sosiaali- ja terveyskeskusta (Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa) sekä 15 sosiaali- ja terveysasemaa. Näiden yksiköiden aukioloaikoja yhtenäistetään 1.11.2023 alkaen.

Marraskuun alussa voimaan astuvat muutokset koskevat ainoastaan yksiköiden julkisia aukioloaikoja. Ajanvarauksellista vastaanottotoimintaa voidaan yksiköissä järjestää muulloinkin kuin julkisina aukioloaikoina. Puhelinasioinnin aukioloajat säilyvät ennallaan.

– Muutoksessa on kyse toimintatapojen selkeytyksestä ja käytettävissä olevan sekä tarvetta vastaavan palvelun turvaamisesta kaikilla sote-asemilla, sote-keskuspalveluiden palvelualuejohtajan viransijainen Anna-Sofia Simula toteaa.

Ennen sote-keskuksiin tai -asemille hakeutumista on aina hyvä asioida Terveysneuvon puhelinpalvelussa tai chatissa. Näin välttyy turhalta odottamiselta paikan päällä ja henkilökunnankin toiminta tehostuu.

– Haluamme kohdentaa ammattilaistemme työtä aidosti asiakas- ja potilastyöhön, Simula painottaa.

Varsinkin sote-asemat ovat tiloiltaan ja toimintatavoiltaan erilaisia ja kaikilla ei ole välttämättä henkilökuntaa ottamassa vastaan asiointipisteen omaisesti. Simulan mukaan aukioloaikana ammattilainen on kuitenkin tavalla tai toisella tavoitettavissa.

– Asiointipisteen ammattilainen voi olla hetkellisesti esimerkiksi avustamassa toista työntekijää lyhytkestoisessa toimenpiteessä.

Pieksämäen sote-keskuksen kiirevastaanotto jatkaa toimintaansa toistaiseksi kuten ennenkin. Pieksämäellä on kiirevastaanotto jokaisena päivänä klo 8–19, ja ajanvaraus toimii puhelimitse ja chatissa. Pieksämäen kiirevastaanoton aukioloaikoja tarkastellaan loppuvuoden aikana.

Sote-keskusten ja -asemien aukioloajat 1.11. alkaen

Sote-keskukset

Mikkeli, Pieksämäki, Savonlinna

Avoinna: ma–pe klo 8–15

Terveysneuvon puhelinpalvelu:


Sote-asemat

Juva, Kangasniemi, Mäntyharju, Sulkava

Avoinna: ma–pe klo 8–15

Terveysneuvon puhelinpalvelu:


Kerimäki, Puumala, Rantasalmi, Ristiina

Avoinna: ma–pe klo 8–13 sekä ajanvarauksella muina aikoina

Terveysneuvon puhelinpalvelu:


Enonkoski, Haukivuori, Hirvensalmi, Punkaharju, Savonranta

Avoinna: ma–to klo 8–13 sekä ajanvarauksella muina aikoina

Terveysneuvon puhelinpalvelu:


Pertunmaa

Avoinna: ma–ke, pe klo 8–13 sekä ajanvarauksella muina aikoina

Terveysneuvon puhelinpalvelu:


Anttola

Avoinna: ti, pe klo 8–13 sekä ajanvarauksella muina aikoina

Terveysneuvon puhelinpalvelu: