Siirry sisältöön
Uutiset

Näin asioit terveyspalveluissamme

Julkaistu: 4.4.2024, klo 11:31

siniasuinen sairaanhoitaja terveyskeskuksen vastaanottohuoneen ovella ja käytävää pitkin selin kameraan päin kävelevä henkilö

Eloisan terveyspalvelut ovat koko Etelä-Savon väestön ja alueen vapaa-ajan asukkaiden käytössä. Päivystyksellisissä tarpeissa autamme kellon ympäri ja muissa asioissa pääsääntöisesti arkisin klo 8–15.

Näin voit asioida itse 

Reseptin uusiminen 

Jos reseptisi voimassaoloaikaa on vielä jäljellä, mutta reseptillä saamatta olevat lääkkeet ovat loppuneet, voit lähettää reseptin uusimispyynnön Omakannan kautta kellon ympäri. Tunnistaudu Omakantaan verkkopankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella.

Jos reseptisi voimassaoloaika on jo päättynyt, ota yhteyttä Eloisan Terveysneuvoon reseptin uusimiseksi. Terveysneuvon chatista löydät erillisen painikkeen reseptin uusimiselle.

Laboratorion ajanvaraus 

Etelä-Savossa laboratoriopalvelut tuottaa ISLAB-hyvinvointiyhtymä. Jos sinulla on lähete laboratorionäytteenottoon, varaa aika ISLAB:n toimipisteeseen:


Kun tarvitset yhteyden ammattilaiseemme 

Otathan asiassasi yhteyttä vain yhtä asiointikanavaa pitkin. Palvelemme sinua niin pian kuin pystymme.

kuvituskuva chatin painikkeessta jossa teksti Eloisan chat ja digitaaliset palvelut

Terveysneuvo – chat ja puhelin  

Hoidon tarpeen arviointi ja perusterveydenhuollon palveluiden ajanvaraus sosiaali- ja terveyskeskuksissamme ja -asemillamme. Asioithan Terveysneuvossa vain yhdellä tavalla kerrallaan, chatissa arkisin 8–21 ja muulloin 10–18 tai puhelimella arkisin 8–15. Katso asuinkuntasi puhelinnumero:

kuvituskuva kyltistä, jossa teksti lasten, nuorten ja perheiden palveluluukku

Lasten, nuorten ja perheiden Palveluluukku 

Palveluluukku yhdistää neuvoloiden, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon sekä lasten ja nuorten mielenterveys- ja riippuvuuspalveluiden asiointikanavat. Valitse chatissa lapset, nuoret ja perheet tai soita 015 744 7744 (arkisin ma-pe klo 8–15).

Kyltti jossa teksti suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuolto 

Esimerkiksi hammastarkastuksen, hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanoton ajanvaraus tapahtuu suun terveydenhuollon kuntakohtaisen puhelinpalvelun kautta. Katso asuinpaikkakuntasi yhteystiedot:

Kiireelliset suun terveyden ongelmat, jotka eivät voi odottaa seuraavaan arkipäivään, hoidetaan hammaslääkäripäivystyksessä. Ota yhteyttä puhelimitse:

Päivystysapu 116117 logo

Päivystysapu 116 117 

Ohjausta ja neuvontaa kiireellisissä terveysongelmissa, jotka eivät ole hätätilanteita. Soita aina ensin päivystysvastaanotolle hakeutumista Päivystysapuun numeroon 116 117 (avoinna 24/7). Hätätilanteissa soita hätänumeroon 112. 

graafinen kuvituskuva kysymysmerkistä

Muut palvelumme 

Jos etsit muita kuin yllä olevia palveluitamme, voit kysyä yhteystietoja puhelinvaihteestamme 015 411 4100 (ma–pe klo 8–16). Terveysneuvon chat ja puhelinpalvelu auttaa sinua terveydenhuollon ammattilaisen apua edellyttävissä tilanteissa. 

Palveluidemme asiointikanavia löydät myös nettisivuiltamme: