Siirry sisältöön

Kotihoito

Kotihoidon tavoitteena on tukea toimimistasi kotiympäristössäsi toimintakyvyn heikkenemisen jälkeen.

Uutena kotihoidon asiakkaana aloitat arviointijaksolla. Arviointijakso kestää enintään neljä viikkoa ja sen aikana selvitämme yhdessä mahdollisuuksia vahvistaa toimintakykyäsi tai kuntoutumistasi sekä palveluiden tarvettasi. Arviointijakson voimme toteuttaa myös arkikuntoutusjaksona.

Jos arviointijakson jälkeen tilanne on se, ettet selviydy arkielämän toiminnoista tai sairautesi kotihoidosta itsenäisesti, tukipalveluiden, omaisten tai muiden palvelujärjestelmien avulla, jatkat kotihoidon asiakkaana. Kotihoidon käyntien määrä, aikataulu ja sisältö suunnitellaan vastaamaan tarvettasi. Palvelu voi sisältää sairaanhoitoa, kuntoutusta ja arjen toimiin liittyvää huolenpitoa. Kotihoitoa tuetaan arjen tukipalveluilla.

Tilapäinen kotisairaanhoito

Tilapäinen kotisairaanhoito tarkoittaa kotonasi tapahtuvaa sairaanhoitopalvelua, jota saat harvemmin kuin kerran viikossa tai lyhyemmän ajan kuin kaksi kuukautta.

Tietoa palvelusta

Jos haluat hakea kotihoitoa, ota yhteyttä ikääntyneiden asiakasohjaukseen. Ikääntyneiden asiakasohjauksen tavoitat puhelimitse tai sähköisesti chatissa ja kiireettömällä yhteydenottopyynnöllä, jotka löydät Eloisan verkkosivuilta.

Voit hakea palvelua myös täyttämällä iäkkäiden palvelujen hakemuksen Eloisan verkkosivuilla.

Jos olet arjessasi kohdannut ikääntyneen, joka mielestäsi hyötyisi tästä palvelusta, voit tehdä hänestä Huoli-ilmoituksen (Yhteydenotto sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen) Eloisan verkkosivuilla.

Puhelinasiointi

Asiakasohjaus ikääntyneille

Saat ohjausta ja neuvontaa ikääntyneiden palveluista.

Soita: +358 15 211 557

Palveluajat

ma–pe 09:00–15:00

Verkkoasiointi

Kiireetön yhteydenottopyyntö

Kiireettömissä asioissa voit jättää yhteydenottopyynnön. Otamme sinuun puhelimella yhteyttä toivomanasi ajankohtana.
Yhteydenottopyyntö ei vaadi tunnistautumista (pankki- tai mobiilivarmenteen kautta).
Huomioithan, että kirjoitat puhelinnumerosi oikein.

Kiireetön yhteydenottopyyntö

Iäkkäiden palvelujen hakemus

Voit hakea tällä hakemuksella iäkkäille myönnettäviä sosiaalipalveluja. Sinuun otetaan yhteyttä hakemuksen jatkokäsittelyä varten. Jos olet uusi asiakas, hakemuksen käsittely voi edellyttää palvelutarpeen arviointia.

Iäkkäiden palvelujen hakemus